Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Javában készülnek a szezonnyitásra a pécsi Hullámfürdőben, elvégre bő egy hónap múlva már vendégeket szeretnének fogadni. Lesz strandröpipálya, és új hangszórókból szólhat majd a zene, ami biztos hangulatosabbá teszi a strandolást.

A Hullámfürdő területe üres, elvégre még a szezon előtt vagyunk, a két medencében egyelőre csak az összegyűlt esővíz ácsorog, de azért már vannak olyan jelek, amelyek alapján sejthetjük, hogy a nyitásra készülnek. A játszótér mögötti részen egy homokos placc jelzi, hogy ott valamit ki fognak alakítani, a fák, bokrok is rendbe vannak szedve, és három oszlopon is új hangszórók „virítanak”.

– Szeretnénk idén a megszokottnál korábban nyitni: ha az időjárás engedi, akkor már június 3-án, pénteken vendégeket fogadnánk – fogalmazott a Pécs Aktuálnak De Blasio Domenico, a Hullámfürdő létesítményvezetője, akinek a társaságában bejártuk az egyelőre csendes és nyugodt területet. – A suli végén, a nyári szünettel egyidőben szoktunk nyitni, de mivel tudjuk, hogy Orfűn idén is zárva marad a strand, megpróbáljuk korábban indítani a szezont.

Annak érdekében, hogy minél több családot becsábítsanak a nyári időszakban a Hullámba, igyekeztek – a lehetőségeikhez mérten – ismét egy picit újítani, szépíteni. A tavaly átadott játszótér mögött például egy strandröplabdapálya készül: az oszlopok és a homok már megvannak, lassan a háló is megérkezik. A medencék mellett pedig új hangszórókat szereltek fel, amelyekből kellemes zene szólhat – más hangulatot biztosít majd, mintha a 6-os út forgalmának zaját kellene hallani fürdés és napozás közben.

– Vannak más fejlesztési elképzeléseink is, többek között szeretnénk építeni egy gyermekpancsolót, ami nélkülözhetetlen lenne a kisgyermekes családok számára. A strandot üzemeltető PSN Zrt-nél folyamatosan dolgoznak a megoldáson, hogy minél több ember számára nyújtson kikapcsolódási lehetőséget a Hullámfürdő.

Kérdésünkre De Blasio Domenico elmondta, igyekeznek rendezvényekkel is csábítani a nagyközönséget, szeretnék visszahozni a korábban nagy sikert arató fürdőfesztivált. Jó hír a leendő vendégek számára, hogy a rendőrséggel kialakított jó kapcsolatnak köszönhetően heti több alkalommal is jönnek majd egyenruhások, akik a strandolók nyugodt, biztonságos kikapcsolódására ügyelnek, valamint idén is lesznek bérelhető napágyak, napernyők, amelyek még hangulatosabbá teszik a Hullámot.

A fa játszótér tavaly készült el a Hullámban