Címlap Szórakozás Bátran beboro...

Bátran beborozhatunk a Pécsi Nemzeti Színházban, ehhez még két kitűnő nedűt is ajánlanak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A címeren a Pécsi Nemzeti Színház fotója és a felirat is jelöli, hogy ez a kettő bor a színház bora. Mostantól a teátrum büféjében kóstolható a SzínHáz 2021-es Novum Rozéja és a 2019-es summa Pinot Noir-ja. Mindkét bor a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetet fémjelzi.

– Fontos, hogy a munkánk mellett társadalmi szerepet is vállaljunk, ezért most ez a két bor – ami nem mellesleg pécsi is – hozzájárul ahhoz, hogy valami közös terméket hozzunk létre – mondta Lipics Zsolt igazgató.

Vidákovics Szláven, Lipics Zsolt, Madaras Zoltán

A Pécsi Nemzeti Színház fennállása óta először fordul elő, hogy két, világviszonylatban is színvonalas bort választanak a SzínHáz borának.

– Ilyen még nem fordult elő. De úgy gondolom, ha már a Pécsi Nemzeti Színházat a legjobbak közé szeretnénk pozícionálni, akkor ahhoz a legjobb bor is dukál – tette hozzá Vidákovics Szláven művészeti vezető.

A 2019-es summa Pinot Noir a kutatóintézeti birtok legmagasabb területén termett szőlőből készült, amely könnyed eleganciával rendelkező, beszélgetős bor magyar, francia és amerikai tölgyfahordókból kerül a poharakba

A PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének elnöke, Madaras Zoltán beszédében ismertette az általa vezetett intézet sokszínű, innovatív kutatói, fejlesztői tevékenységét, majd Ipacs Szabó István főborász mutatta be a SzínHáz borait.

A nyár illatát hordozó 2021-es Novum Rozé üde ribizlit, málnát, epret idéző zamata és frissessége remélhetőleg a színház közönségének szintén kedvence lesz