Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyár ránk rúgta az ajtót, s bár még csak május közepe van, sokan már azt nézegetik, hol lehetne egy jót strandolni a hétvégén. Harkány már tárt karokkal várja a vendégeket, Pécsett viszont egyelőre üresek a medencék.

A Harkányi Strand volt a legfrissebb, tegnap megnyitotta kapuit a vendégek előtt! Május 13-tól minden nap 10.00 és 20.00 óra között várják a látogatókat, csábítanak a medencék, az úszómedence és a Lepke medence melegebb fele is, továbbá a Gyógyfürdő és a Vízivilág is változatlan formában üzemel.

Pécs egyelőre téli álmát alussza, már ami a strandolást illeti. Na jó, max tavasz van. A Hullámfürdő nyitására, ahogy azt korábban megírtuk, még három hetet várnunk kell: június 3-án indul majd a szezon.

A közkedvelt Pollack Strand kapcsán egyelőre nem a közelgő nyitás a hír, hanem az, hogy a tulajdonos Pécsi Tudományegyetem pályázatot írt ki az üzemeltetésre, az elbírálás pedig folyamatban van.

– Pont tegnap járt le a pályázat benyújtásának határideje, mi a sajátunkat beadtuk, az elbírálás öt nap, úgyhogy jövő héten már kiderül, hogyan tovább – fogalmazott a Pécs Aktuál kérdésére id. Tóvári Sándor, aki mintegy húsz éve üzemelteti a strandot. – A medence egyelőre üres, a nyitást illetően a június eleji időpont lenne a célunk, de a realitás inkább azt mondatja velem, hogy a tanév végén fogadhatjuk majd az első vendégeinket.

Mindeközben Orfűn már javában pezseg az élet, most például éppen bringaverseny lesz, de a Pécsi-tó vize is sokakat csábít. A szabadstrandokon többen is napoznak, a bátrabbak a vízbe is bemerészkednek egy májusi csobbanásra, a vitorlások és a szörfösök jó ideje vitorlát bontottak, a kajakosok hetek óta edzenek, és a SUP-osok is megjelentek már.

Nyakunkon a nyár!