Címlap Baranya Három év után...

Három év után hirtelen észbe kapott a pécsi városvezetés: kulturális főosztály is kell!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Botrány, hogy most, amikor spórolni kellene, akkor új osztályt hoznak létre – reagált Kővári János arra, hogy a Városházán három év elteltével egy újabb, immáron Kulturális Osztályt is létrehoznak. Eddig ezt a feladatkört a polgármesteri kabinet látta el, sőt alpolgármestere is van a városnak, aki a kulturális életért felel (elvileg) – tette hozzá.

Kővári szerint: három éve egy Gazdasági Főosztályt is felállítottak 16 fővel, ami eddig semmit sem csinált. Azt kellene inkább leépíteni – tette hozzá az ÖPE-KDNP frakcióvezetője. Szerinte egy ilyen osztály létrehozása tovább növeli az önkormányzat kiadásait legalább évi 7-8 millió forinttal.

Ezzel indokolt Péterffy

Pécs polgármestere a napirend előterjesztésekor beismerte:

„A Kulturális Osztály a kulturális ágazat koncentrált irányítása keretében fog ezután a maihoz képest hatásosabb munkát végezni”.

Pedig ezt a munkát már elvileg három éve végzi a polgármesteri kabinet.

Zag Gábor, Pécs kultúráért felelős alpolgármestere elmondta: igenis szükséges a kultúrát egy osztályon belül kiépíteni.

Bognár Szilvia, a város korábbi DK-s kultúráért felelős alpolgármestereként is felszólalt a közgyűlésben. Szerinte 2019 óta több mint 100 dolgozó hagyta el a hivatalt. Ez a mértékű fluktuáció pedig egyedüli az országban – véli.

3 év alatt már kilencszer módosították a Szervezeti-működési szabályzatot – tette hozzá Bognár Szilvia, aki szerint

a Városházán dolgozók megfélemlített légkörben kell, hogy dolgozzanak, ezért sem hatékony a munkájuk.

Városházi információink szerint az osztály csoportvezetője Horváth Andrea lesz, akiről azt mondták „régi motoros” már a szakmában. A csoport másik tagja Szabó Péter, a harmadik nem ismert – egyelőre.