Címlap Hírek Hát, ez meg? ...

Hát, ez meg? Nemi szervek között csúszdáznak a gyerekek a Tettyén

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem éppen gyermekbarát piktogramok és feliratok szórakoztatják azokat a kicsiket, akik a tettyei játszótér csúszdáján ereszkednek a mélybe - írta felháborodott olvasónk. A férfi nemi szervek tárháza szerinte azért sem tűnt fel még a karbantartóknak, mert ők munkaidőben tuti nem csúszkálnak a játékokban, így pedig esély sincs arra, hogy észrevegyék a nem éppen kedves üzeneteket. Olvasónk gyermeke azonban szólt apának, hogy valami nem stimmel. Ezek szerint ilyen helyeken nincs takarítás? - tette fel a kérdést olvasónk.

Amikor a kukinak is kukija van

Csaknem húsz pénisz elevenedik meg rajz és felirat formájában a tettyei csőcsúszda belső falán. A vastag, alkoholos filccel rajzolt nemi szerveket feltehetően fiatalok tették a nem épp a felnőttek által látogatott, a gyerekek szempontjából népszerű helyre.

Ezzel csak egy nagy baj van: a gyerekek látják! – mondja olvasónk.

Kérdés, hogy a sötétben mennyire látják ezt a gyerekek?

– Az is szomorú, hogy a játszótér alig van karbantartva. 10 éve készült el, de a szó- és képkirakó, a golyós ügyességi játék és a periszkóp már évek óta tönkrement. A játékok sok helyen festékkel és tollakkal vannak összevissza fújva, de

az egyszerűen felháborító, hogy a gyerekek által elérhető részeket senki sem tisztítja és ellenőrzi

– mondta lapunknak a fiatal apuka.

A Tettye park 2009-ben újult meg az 2010-es Európa Kulturális Fővárosa-program részeként. A több mint 1 milliárd forintos beruházás része volt a játszótér átépítése is. Most azonban egy kicsit elhanyagolt és se nem európai, se nem kulturális a környék.

A Pécs Aktuál jobbnak látta, ha jelzi a rajzocskákat a Biokomnak.