Címlap Baranya Hatalmas harc...

Hatalmas harcsát fogtak a Dráván! – Videó!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat centi híján kétméteres harcsát fogtak a napokban a Dráva baranyai szakaszán – egy órán át küzdöttek vele, mire megadta magát.

Süllőzni indult a Drávára Szabó Zoltán és Füles Zoltán a napokban, de sokkal nagyobb hallal akadt össze a bajszuk. Majdhogynem szó szerint, ugyanis egy hatalmas nagybajuszúval, egy tekintélyes méretű harcsával hozta össze őket a horgászszerencse.

– Miután süllőzni indultunk, ennek megfelelő volt a felszerelésünk is, 0,8-as fonott zsinórt és egy pergető botot használtam gumihallal – mesélte a szerencsés horgász, Füles Zoltán. – Természetesen rögtön a kapás után éreztem, hogy ez nem süllő lesz, hanem valami nagyobb, mert elég rendesen megindult. Egy órán át fárasztottuk, gyakorlatilag arra mentünk, amerre ő ment, hosszú ideig egy centit sem tudtam megemelni. Ha nem csónakkal lettünk volna, nem lett volna esélyünk.

A csatát aztán végül a pecások nyerték meg, akik aztán egy homokpadon csodálhatták meg a gyönyörű halat. Lemérték a hosszát, 194 centis volt a kapitális haresz, ami egy-két fotó után mehetett vissza a Drávába.

– Ez volt eddig életem legnagyobb hala. A súlyát nem mértük meg, nem akartuk, hogy emiatt szenvedjen, de olyan ötven kilósra saccoltuk.

Tavalyelőtt a Dráván Szabó Zoltán fogott egy gyönyörű harcsát, azt olyan hatvan kilósra becsülték. Mesélnek igazi monstrumokról, két métert jócskán meghaladó, száz kiló körüli hareszekről is, de ezek inkább csak mendemondák.