Címlap Baranya Hatalmas óriá...

Hatalmas óriások költöznek a Mecsekbe, akiket imádni fognak a gyerekek

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még el sem készültek teljesen, de már most imádjuk a Kelet-Mecsekben található óriásokat. A Pécs Aktuál megtudta: a három, hatalmas szobor egy kincskereső játék része, így elsősorban a gyerekeknek épül. De már a felnőttek is felfigyeltek a 3-4 méter magas alkotásokra, amik hívogatóan csücsülnek egy-egy település tövében. Az ötlet zseniális!

Fel lehet rájuk mászni, sőt a tenyerükbe is bele lehet majd ülni – mondta Baráth Gábor, aki hónapok óta dolgozik a faszobrokon.

Akácfából van, akár 80-100 évig is „élhetnek”

– Azt sem tudom, hogy hány köbméter fát használtam, de arra ügyeltem, hogy nincs bebetonozva az óriás. Minél jobban figyeltünk arra, hogy a környezetet ne károsítsuk és kidőlésbiztos is legyen – mondta Baráth Gábor.

Ő itt a Kőmorzsoló, aki Püspökszentlászlónál kapott helyet

Három óriás és egy sárkány lakik a Mecseken

Összesen három óriás, három különböző településen csücsül és várja a gyerekeket. A Kőmorzsoló Püspökszentlászlónál, a Vasgyúró Mecseknádasdon és a Fanyűvő Bikalon látható. Míg egy gumiból készült sárkány Máré-váránál kapott helyet.

A meseíró, Császár Levente által megálmodott Kincskereső játék állomásai ezek az óriások.

– Pesti János Az ördögszántotta hegy mondáinak nyomán épül fel a játék. A mese szerint az óriások elkolbászolnak a helyükről és meg kell őket keresni – árulta el Császár Levente.

Bikalon található a Fanyűvő óriás

A cél? Ismerjék meg a legendákat a gyerekek

A Kincskereső játék egy módja annak, hogy a gyerekek szüleikkel karöltve megismerjék a településeket.

A játék összesen 11 települést érint és különböző távokat lehet majd megtenni.

Ő itt Baráth Gábor, aki gumiból is készít szobrokat

– Mindegyiknél 2-2.5 órát minimum kell szánni az életünkből, hogy bebarangolhassuk a településeket és környékét – mondta Császár Levente.

A járványhelyzet miatt a Kincskereső játék még nem indult el, de a hatalmas faszobrok már állnak. A játékról bővebben itt tudnak olvasni a természetbarát szülők és gyerekek.

Az ötletet és kivitelezést imádjuk, gratulálunk hozzá!