Címlap Hírek Hétmillió for...

Hétmillió forintot költenek a pécsi felüljáróra, így jutott rá pénz!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három gyalogátkelőhelyet akadálymentesítenek és járdát újítanak a Tüzér utcai felüljárón. A munka tíz napig tart majd és 7 millió forintba került - adta hírül a pécsi önkormányzat. Mindezt képviselői keretéből finanszírozza négy önkormányzati képviselő.

Úgy tervezik, hogy napközben, a reggeli és a délutáni csúcs közötti időszakban dolgoznak majd a szakemberek. Várhatóan 10 nap alatt végeznek is a felújítással .

Ez a munka vár rájuk:

  • 1000 négyzetméternyi burkolat felújítása
  • az útburkolaton lévő nagyobb gyűrődések kijavítása.

Erre egyébként kereken 7 millió forintot költenek, amit összedobtak a környék önkormányzati képviselői – tudtuk meg a városházi közleményből. Hogy kik a ők? Auth István, Csaba István, Fürj Csaba és Nyőgéri Lajos.

„Valóban indokolt a felújítás, hiszen a burkolat már szinte mindenhol megrepedezett, néhány helyen már-már balesetveszélyes” – írták.

Autósok, gyalogosok!

A felújítás alatt a felüljáró keleti, Szigeti út felé vezető forgalmi sávját a kétirányú forgalom biztosítása mellett szakaszosan lezárják. Mivel a lezárás miatt torlódások alakulhatnak ki, a járművezetőket forgalomirányítók fogják segíteni.

A felújítás ideje alatt a társaság javasolja, hogy

a gyalogosok lehetőség szerint kerüljék el a felüljárót, hiszen számukra csak korlátozottan lesz biztosított a közlekedés különös körültekintés és óvatosság mellett.