Címlap Hírek Hétfőn indul ...

Hétfőn indul a IV. Hét Domb Filmfesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az október 5-én kezdődő egyhetes rendezvény alatt 92 film várja a közönséget, a járványhelyzet miatt az online térben.

A rendkívüli helyzetben új formában, online élő internetes vetítéseken láthatják az érdeklődők az alkotók filmjeit a hetdombfilmfesztival.hu honlapon október 11-ig.

A hét kategóriában nevezett filmek közül azokat vetítik le így, amik lejátszásához hozzájárultak a rendezők. Azaz nem csupán a döntős filmeket lehet megnézni, hanem olyanokat is, amelyek magas pontszámot értek el, de nem jutottak a fesztivál zsűrije elé. A diák kategória alkotásai közül is bekerült néhány a programba.

Két nagyjátékfilmet is levetítenek a rendezők a versenyfilmeken kívül. Az egyik a zsűritag, Pokorny Lia szereplésével készült Kút című film, valamint a vasárnapi matiné keretében A Pál utcai fiúk című, Fábry Zoltán rendezte 1969-es klasszikust láthatják a fesztivál virtuális látogatói.

A közönségszavazás még tart, október 4-e éjfélig lehet voksolni a leginkább tetsző filmekre. A díjátadót is online tartják október 10-én, délután 3 órakor.