Címlap Hírek Hónapok óta s...

Hónapok óta suttogták, most már tény: Keresztes László Lóránt otthagyta az LMP-t

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

14 és fél év után megszüntettem a tagsági jogviszonyomat az LMP-ben - jelentette be a politikus.

A párt vezető testületéből múlt év nyarán, önként távoztam. Nem tudtam, és nem is akartam már követni azokat a politikai kanyarokat, melyeket a pártvezetés leírt

– magyarázta Keresztes.

Szerinte, „nagy baj, hogy ez a párt akkor vesztette el az irányát és szinte teljes társadalmi támogatottságát, amikor a legnagyobb szükség lenne Magyarországon egy működőképes zöld pártra. Ezért viszont hiba kizárólag külső szereplőket és a körülményeket okolni. Az pedig

elfogadhatatlan, hogy a pártvezetés kulcsszereplői részéről nem történt meg a szembenézés és nem vállalták a felelősséget a választás után. A szombati tisztújítást követően bizonyossá vált, hogy ez nem is fog megtörténni”.

Nehéz volt meghozni ezt a döntést, hiszen másfél évtizede vagyok része ennek a közösségnek – tette hozzá. „Soha nem voltam tagja más pártnak, és meggyőződésem, hogy ma is ebben a pártban van a legtöbb olyan ember, aki őszinte hittel és hozzáértéssel küzd a természeti értékek megóvásáért. A közösséghez, korábbi tagtársaimhoz továbbra is lojális leszek, velük nem szeretném megszakítani a kapcsolatot. De egy játékszerré züllesztett, a zöld politikától eltávolodó, és öncélúvá vált pártnak nem akarok a tagja maradni” – írta.

Keresztes hozzátette: „a vezető testületből történő távozásom óta pártpolitikával nem, kizárólag a természeti kincseink, kiemelten a vízkincsünk védelmével, a települések környezetét érintő kihívásokkal, az épített örökségünk védelmével, és szűkebb hazám, Pécs-Baranya ügyeivel foglalkoztam, e munkához nagyszerű partnereket találva. Ezt a küzdelmet a legjobb tudásom szerint folytatom, sok, és reményeim szerint egyre több elkötelezett emberrel közösen. Látva azt, hogy a természeti kincseink megóvásának ügye soha nem volt ilyen nehéz helyzetben, nem is tehetünk mást”.

A TISZA pártba igazolná át?

A Pécs Aktuál hónapok óta kap olyan információkat, amelyek szerint Keresztes távozni akart az LMP-ből, és Magyar Péter irányába „tapogatózik”. Egyes források szerint már a júniusi választás előtt is tett kísérletet arra, hogy Magyar Péter figyelmébe ajánlja önmagát, és megszerezze a támogatását, együttműködését, de akkor (még) nem járt sikerrel.

Lapunknak Keresztes László Lóránt azt mondta, hogy „soha nem kereste a Tisza pártot, sem Magyar Pétert, és senkinek nem ajánlotta a figyelmébe magát. Ez a feltételezés teljesen alaptalan. Ahogy mondani szokás, hírlapi kacsa”. Arra a kérdésünkre, hogy tervezi-e, hogy a TISZA pártban politizáljon a jövőben, mindössze annyit reagált: Nem!

A politikus teljes posztja itt érhető el: