Hosszú Katinka már másodszor akadályozta meg, hogy a pécsi Jakabos Zsuzsanna 200 pillangót ússzon az olimpián

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hosszú Katinka másodszor is megakadályozta – és ezúttal is feleslegesen -, hogy Jakabos Zsuzsanna 200 pillangót úszhasson olimpián – emlékeztet a 444.hu.

Hosszú Katinka – akárcsak öt éve Rióban – most is visszalépett a versenytől az előfutamok előtt. Akkor még mondhatta, hogy azért nem szólt előre, hogy nem tud ezen a távon is elindulni, mert bízott abban, hogy a kirobbanó formája ehhez is elég lesz, de idén erről szó sincs.

Ha Hosszú még az olimpia előtt lép vissza a 200 pillangótól, Jakabos, aki szintén teljesítette a szintidőt, úszhatott volna Tokióban. Hosszú azonban most is csak néhány órával az előfutama indulása előtt lépett vissza.

Hosszú visszalépése nemcsak Jakabosnak rossz hír, hanem a 200 pillangó lebonyolítását is megkavarta. Nélküle csak 16-an maradtak a mezőnyben, így az előfutamok összes indulója bejutott az elődöntőbe. Az előfutamokat azonban ennek ellenére le kellett úszni, a másik magyar induló, Kapás Boglárka az ötödik legjobb időt teljesítette.

Előző sztori

Folytatódik a belháború: ráindítottak balról Mellárra a pécsi előválasztáson!

Következő sztori

Mutatjuk, hogy milyen típusú harmadik oltást érdemes választani!

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1