Folytatódik a belháború: ráindítottak balról Mellárra a pécsi előválasztáson!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az előválasztáson induló, és a Baranya 1-es választókerületben érintett jelöltektől kértünk állásfoglalást azzal a hétfői hírrel kapcsolatban, miszerint némileg vártlanul kiderült, hogy elindul a megmérettetésen Péterffy Attila főátvilágító elszámoltatója: Bodnár Imre is.

Bár megkerestük Nemes Balázs momentumos politikust is, eddig csak Mellár Tamás válaszolt kérdéseinkre.

Balról indítottak Mellárra

Azzal szinte minden forrásunk egyetértett, hogy

Bodnárnak szinte semmi esélye sincs az előválasztáson, és ezzel vélhetően ő maga is tisztában lehet. Indulását ezért sokan annak tudják be, hogy a baloldali (különösen MSZP-s) körökben népszerű ügyvéden keresztül szeretnék gyengíteni Mellár Tamást.

(Hogy kik és miért, arra egy következő cikkben térünk ki részletesen – a szerk.) Úgy kalkulálhatnak ugyanis, hogy Péterffy választási szlogenjével “kampányoló” Bodnár sokkal inkább a Mellára szavazók egy részét halászhatja el, sem mint a Momentum bázisát. Ezzel pedig lényegében Nemes Balázsnak kedvező fordulat állhat be az előválasztás végén.

Mellár nem aggódik

Az biztosnak tűnik Mellár lapunknak küldött válaszából, hogy a körzet jelenlegi országgyűlési képviselője nemigen aggódik Bodnár indulása miatt. Ezúttal viszont – szokásától eltérően – nem igazán bőbeszédűen kommentálta a helyzetet, hanem inkább csak egy általánosnak tekinthető panel-választ küldött írásos megkeresésünkre.

“Négy évvel ezelőtti győzelmem óta minden erőmmel azon voltam, hogy megszolgáljam a pécsiek bizalmát, és 2022-ben folytatni akarom a munkát. Éppen ezért vállaltam örömmel a megméretést az előválasztáson, bárkivel szemben is kell megküzdenem”

– közölte Mellár, hozzátéve, azért küzd, hogy “továbbra is a 99 százaléknyi többség érdekeit szem előtt tartó képviselője legyen Baranya 1-ben a kiváltságosok 1 százalékát képviselő fideszes jelölttel szemben. Győzzük le újra együtt a Fideszt Pécsett és környékén!” – írta.

A mozgósítás dönthet

Fontos tudni az előválasztási folyamatban, hogy a kulcskérdések egyike a mozgósítás lesz majd. Vagyis az, hogy a jelöltek mennyire lesznek képesek direktben és közvetlenül elérni a biztos szavazóikat, és mennyire tudják őket ösztönözni a választás ideje alatt arra, hogy a voksukat nekik adják. Például Messenger üzenetben, SMS-ben, telefonon, e-mailen.

Minden pártnak vannak ilyen listái, adatbázisai és nyilvántartásai a “saját” szavazóikról, szimpatizánsaikról, tagságukról, stb., akikkel rendszeresen tartják is a kapcsolatot.

Nagy kérdés tehát, hogy az indulók mögött álló pártok hogyan szólítják majd meg a törzsközönségüket az adott pillanatban, ki mellett, vagy ellen buzdítanak majd!

Korábban rákérdeztünk erre és ehhez kapcsolódó más információkra is Mellár Tamásnál, mert kíváncsiak voltunk arra, hogy mennyire tartja ezt fair eljárásnak, de elhárította a nyilatkozatot. Úgy tudjuk ugyanis, hogy Mellár nem számíthat ilyen támogatásra ezúttal.

Azt a felvetésünket azonban nem hárította el, amely szerint 2018-tól eltérően most sokkal inkább önmagára kell számítania, mint akkor. Részben ezzel magyarázható az is, hogy jól láthatóan

Mellár elkezdte kiépíteni a saját kezében és kezelésében lévő direkt csatornáit is a választói felé.

Az pedig legkésőbb ősszel kiderül majd, hogy nem késett-e el ezzel, illetve, hogy elég lesz-e neki ez most ősszel a mozgósításhoz.

A háttérképhez tartozó, kapcsolódó cikkünk a témában:

Előző sztori

Figyelem: kezdődik a regisztráció a harmadik oltásra!

Következő sztori

Hosszú Katinka már másodszor akadályozta meg, hogy a pécsi Jakabos Zsuzsanna 200 pillangót ússzon az olimpián

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1