Címlap Hírek így is lehet ...

így is lehet kampányolni, nem csak végnélküli ócsárolással!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A folyamatos ócsárolás, végnélküli szapulás, közösségi oldalas hergelés, valamint fake news-áradat hazai „kampánytechnikáját” látva üdítő kivételnek számíthat az a történet, amit Kővári János osztott meg közösségi oldalán. A jobboldal által támogatott, Összefogás Pécsért Egyesület elnöke összetalálkozott a Vásárban politikai ellenfelével: Mellár Tamással a hétvégén. Kővári ugyanis indul a tavaszi országgyűlési választáson, és szeretné Mellár elől elnyerni a szavazók bizalmát. (Nincs ezzel egyedül, ugyanis rajta kívül Bognár Szilvia független képviselő, a Kétfarkú Kutyapárt és a Mi hazánk jelöltje is ringbe száll, és még talán többen is).

Kővári és Mellár nagy találkozását meg is örökítették:

Kővári szerint „politikai vetélytársa Mellár Tamás nagyon aggódott érte, mint mondta hiányolta már.”

„Egy hétig levett a lábamról a betegség válaszoltam, de megnyugtattam, hogy itt vagyok újra, mert ránk még nagy csata vár. A tét pedig az hogy Pécs és az ország fejlődik-e tovább, vagy a baloldal minket újra a múltba ránt”

– írta a jelölt közösségi oldalán.

Sem Kővári János, sem Mellár Tamás nem arról híres, hogy igazán véresszájú politikai megmondók, uszítók lennének, persze mindketten nagyon szeretik kritizálni az ellentétes politikai oldalt, de azt érvek mentén teszik.

Kocsmai vitázó

Mellár Tamás „kapitányát”, Márki-Zay Pétert egyébként egyre több kritika éri még a baloldali, liberális oldalról is azért, amilyen stílusban beszél, ahogy kampányol és amiket mond eközben – és tény, hogy gyakran döbbenetes kijelentéseket tesz, amiket aztán magyaráznia kell, mert olyannyira kiverik a biztosítékot.

Ez azonban nem véletlen, hanem tudatos technika,

MZP ugyanis saját bevallása szerint is „kocsmai, piaci taktikát” követ. Erről éppen Péterfi Juditnak beszélt a napokban egy videóban:

Rá is kérdezett Péterfi, hogy ebből át tud-e váltani „miniszterelnökre”, de Márki-Zay azt mondta: csak egy Márki-Zay Péter van, ő pedig olyan, amilyen.

UPDATE: „Politikatörténeti dolog történt”

Kővári és Mellár találkozásának Pokorádi Gábor momentumos önkormányzati képviselő is tanúja volt. Ő azt írta a közöségi oldalán, hogy „a mai napon hihetetlen, szinte politikatörténelmi dolog történt a pécsi vásárban. Két fideszes jelölt, Kővári János és Hoppál Péter, leállt vitázni az Egységes Ellenzék jelöltjével, Mellár Tamással és Keresztes Lóránt LMP frakcióvezetővel egy egyszeri magyar szavazó társaságában. Az amúgy civilizált beszélgetést többen is derüsen figyelték, ugyanakkor másokban is hasonló kérdések fogalmazódtak meg, mint bennem. Ha itt, az utcán, a választók előtt, tudnak vitatkozni a felek, vajon Orbán Viktor miért nem mer kiállni Márki-Zay Péterrel egy miniszterelnökjelölti vitára egy kényelmes stúdióban?

Fotó: Pokorádi Gábor

(Hollik István egyébként válaszolt Márki-Zay vita meghívására. Azt írta a fideszes politikus, hogy „Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni”).