Címlap Hírek Ízelítőt adot...

Ízelítőt adott a tél, Budapest is fehérbe borult

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az éjszaka az ország több területén is havazás lett az esőből, ennek köszönhetően reggel bizony sok helyen fehér tájra lehetett ébredni. Budapesten is szükség volt a hókotrókra.

Megérkezett a tél Magyarországra az éjszaka folyamán. Az ország több területén is havazott, az északkeleti régióban még reggel is. Nógrád megyében elsőfokú riasztás van érvényben, mert a nap folyamán 5 centi hó hullhat.

Havas járdákra, utakra ébredtek reggel Budapesten is, ahogy kiemelt képünkön is látszik, az Országos Meterorológiai Szolgálat székháza is fehér palástot kapott. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) hókotróinak is munkába kellett állniuk, igaz, nem mindegyik tudott sokat hozzátenni a munkához: nyolc munkagép rögtön az első éjszaka meghibásodott.

Az országban a legvastagabb hóvastagságot Kékestetőről jelentették, itt már 20 centiméteres hólepel borítja a tájat. A Komárom-Esztergom megyei Tardoson 10, a Veszprém megyei Bakonybélen és a Pest megyei Zsámbékon egyaránt 6 centiméteres havat rögzítettek.

Nálunk, Pécsett egyelőre csak az eső esik, igaz, az fáradhatatlanul.

Kiemelt kép: Jenki Szilvia