Címlap Baranya Jaj a vérszív...

Jaj a vérszívóknak, irtják a szúnyogokat Baranyában!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két napon át irtják a szúnyogokat Baranya megyében.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint az elmúlt hetekhez hasonlóan a következő napokban is intenzív kezelésekkel védekeznek a szakemberek a csípőszúnyogok ellen. Az országos szúnyoggyérítési program keretében tavasz óta kiterjedt biológiai lárvagyérítés történt, június elején pedig a kifejlett szúnyogok elleni kezelések is megkezdődtek. Ezen a héten 110 ezer hektáron, 14 megye 516 településén számíthatunk a csípőszúnyogok számának csökkentését célzó beavatkozásokra.

Baranyában a hétfőn és kedden a következő településeken számíthatunk gyérítésre: Kistapolca, Márok, Aranyosgadány, Egyházasharaszti, Kásád, Kislippó, Lapáncsa, Old, Pellérd, Nagyharsány, Kökény, Bóly, Cserkút, Kővágószőlős, Siklós, Töttös, Kővágótöttös, Pócsa, Sásd, Mohács, Dunaszekcső, Homorúd, Kölked, Bár, Orfű, Máriakéménd, Szigetvár, Belvárdgyula, Monyoród, Szederkény, Harkány.