Címlap Arc Képkeretbe va...

Képkeretbe varázsolja a meséket Zsuzsi, aki 40 évesen állt neki a modellezésnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aprócska mesék egy képkeretben vagy épp egy lámpácskában. Kissné Kocsis Zsuzsanna 40 évesen vágott neki a "minivilág" gyártásának. A bajai kozmetikus nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek hétköznapjait is kiszínezi ezekkel a különleges alkotásokkal. Meglátogattuk őt!

Egy háromdimenziós csendélet, amiért megőrülnek az idősek is

A Piroska szörp kupakja a lámpa, zöld fűszer pedig a lehulló falevél, festéknek pedig olykor valamilyen ételt vet be. Zsuzsanna szinte mindent felhasznál a mesediorámáihoz, azaz a minimesék megalkotásához.

– Maga a dioráma egy mini életképet jelent 3D-ben. Képkeretbe, de lámpásokba is szívesen beleteszem a figurákat, köré pedig megálmodom a mesét – meséli Zsuzsanna.

„Meglátom a figurákat egy bolhapiacon és már ott van a fejemben, hogy milyen mese lesz körülötte”

Zsuzsanna 40 évesen rendezte be első lámpását,

ami olyan jól sikerült, hogy nemcsak az ismerősöktől, hanem az ország minden pontjáról érkeztek hozzá megkeresések.

Nagyon apró, de nagyon érzelemgazdag világ ez

– Az egyik legmeglepőbb felkérésem talán az volt, amikor egy tengerpartot modelleztem le fürdőzőkkel. Több hónapig dolgoztam rajta és végül egy konyhába került – mondja Zsuzsanna, aki egyébként kozmetikusként dolgozik Baján. De mára ideje nagy részét a mesediorámák készítése teszi ki.

Meglepő, de a vasútmodellezőktől tanulta a legtöbbet

Zsuzsanna a legnehezebb fogásokat olyan férfiaktól tanulta, akik ügyesen mozognak a vasútmodellek világában.

– Tőlük elleshettem, hogyan építsek falat olyan apró téglákból, hogy az elférjen egy képkeretbe. Hozzájuk mindig fordulhatok – meséli mosolyogva Zsuzsanna.

Elveszünk ebben a mesevilágban, amíg nézzük a kifinomult és aprólékos munkát

Édesanyja volt a legnagyobb rajongója, de neki már nem készülhetett el a kép

– Anyukám volt a legnagyobb rajongóm, akit sajnos nemrég vesztettünk el. Ő kért mindig, hogy csináljak neki egy tündéreset, amit maga mellé tud tenni, hogy megfeledkezhessen a hétköznapokról – meséli Zsuzsanna könnyeivel küszködve, aki édesanya elvesztése után talán még több érzelmet visz bele a mesediorámáiba.

Olyan, mintha plüss lenne, pedig nem az. Zsuzsanna sminkelte a kerámiafigurákat

Gratulálunk Zsuzsi, sok örömöt ezekben a mesediorámákban!