Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Saját bevallása szerint nem egy harsány, magamutogató típus, ennek ellenére a korábbi kiváló kézilabdázó, Katzirz Dávid most bevállalta, hogy az ő arcával és persze kezével reklámozzák a pécsi kesztyűt. Bár tetszett neki a sztori, nem valószínű, hogy átvált a modellkedésre.

A pécsi belvárosban, a Király utcában készültek azok a fotók, amelyeken a korábbi sokszoros válogatott kézilabdázó, Katzirz Dávid egy kávézó előtt ülve reklámozza a világhírű pécsi kesztyűt. Napszemüveg, elegáns öltözék, gyönyörű kesztyű, ezerdolláros mosoly – azt kell mondjuk, még jól is állt neki ez a szerepkör!

– Pedig tőlem elég távol állnak az ilyen dolgok! Nem vagyok egy magamutogató, harsány típus, sosem szerettem a társaság középpontjában lenni, úgyhogy amikor megkerestek ezzel a felkéréssel, elég sokat gondolkodtam, de végül igent mondtam – mesélte a Pécs Aktuálnak Katzirz Dávid. – S hogy miért? Mert ez egy echte pécsi cég, én pedig tüke pécsi vagyok, azzal együtt, hogy jelenleg Komlón dolgozom a helyi kézilabda klubnál, és Nagykozárban lakunk.

Miután a hölgyek szerint Dávid kifejezetten jóképű férfi, viccelődve megjegyeztük neki, hogy lenne helye akár a modellszakmában is, mire nevetve így válaszolt: „Lehet, hogy abba is hagyom az egész kézilabdát, induljon a divat!”

„Ez mind, mind pécsi kesztyű” – talán még emlékszünk a reklámszlogenre. A hazai és nemzetközi piacon napjainkban is jelenlévő cég, amely hagyományos pécsi bőrkesztyűket gyárt, igazi lokálpatrióta.

– Amit képesek vagyunk megoldani helyiekkel, pécsiekkel, azt velük is csináljuk meg, így aztán az esetek többségében pécsi cégekkel, fodrásszal, videóssal, marketingessel, sminkessel dolgozunk – árulta el megkeresésünkre a Karma Pécsi Kesztyű ügyvezetője és tulajdonosa, Schweitzerné Hornicz Bernadett. – Ennek megfelelően pécsi modellekkel is szoktunk dolgozni, s miután annak idején jómagam is kézilabdáztam, megvolt a kapcsolat Katzirz Dávidhoz. Poénnak indult, hogy mi lenne, ha kesztyűmodellként is kipróbálná magát, most pedig ott tartunk, hogy a téli kollekció fotóin szerepel. Örülünk neki, hogy kötélnek állt!

A hölgyek biztosan örülnének neki, ha másfajta ruhaneműket gyártó cégek is látnának fantáziát Dávid modellkedésében – de ez már egy másik történet.

Korábban egy másik pécsi sportolót, a futballista Városi Viktort is „befűzték” a kesztyűgyártók