Címlap Baranya Hatalmas csar...

Hatalmas csarnokot építenek Pécsett a Déli Ipari Parkban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a helyi gazdaság fejlesztésére és a foglalkoztatottsági szint növelésére, a befektetés- és beruházásösztönzésre, amelynek keretében kiemelt prioritásként kezeli a Déli Ipari Park városi tulajdonú területeinek fejlesztését – írták abban a sajtóközleményben, amiben bejelentették: Pécsett az Időjós utcában 2870m2 területű bérbeadható csarnok építése kezdődött meg szeptember 27-én több mint 1 milliárd forintból, amit az unió támogat.

A csarnoképületet három részre oszthatóan alakítják ki:
– irodaépület és szociális blokk;
– gyártócsarnok (gyártó- és tárolóterülettel, hálóvasalt ipari padló padozattal, hőszigetelt, kültérbe nyíló, ipari szekcionált kapuval);
– fedett-nyitott szín – az időjárástól független áruátadást tesz lehetővé.

A sajtóközlemény szerint: a fejlesztés lehetővé teszi, hogy további munkáltatók települjenek Pécsre, biztosítva így a város gazdaságának további erősödését. Azt sajnos nem közölték, hogy kik és milyen komolysággal érdeklődnek a most épülő, hatalmas csarnok iránt.

Komlón a cég építette a csarnokot

Épp a napokban számoltunk be arról a komlói gyárról, aminek az önkormányzat úgy segített letelepedni, hogy olcsóbban adta a telket. A cég vezetése egyébként pécsi, mégis Komlóra mentek, ahol 150 embernek adnak majd munkát. Erről itt írtunk: