Címlap Bulvár Elhunyt Cooli...

Elhunyt Coolio

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

59 éves korában elhunyt Coolio, polgári nevén Artis Leon Ivey Jr. A zenész halálhírét barátja és menedzsere, Jarez Posey erősítette meg.

Az 1963. augusztus 1-jén született rappert Los Anglesben, egy barátja házában érte a halál, helyi idő szerint szerda délután. Az első információk szerint a rapper szívrohamot kapott és a fürdőszobában találtak rá. A TMZ rendőrségi forrásokra hivatkozva írja, hogy drogot vagy annak fogyasztására utaló nyomot nem találtak a helyszínen.

Coolio legismertebb slágere az 1995-ben megjelent Gangsta’s Paradise

Stevie Wonder 1976-ban kiadott Pastime Paradise című dalának feldolgozása, amely a Veszélyes kölykök című film betétdalaként lett világszerte ismert. A legjobb rapelőadás kategóriában Grammy-díjat kapott érte, klipje az MTV Video Music Awardson két elismerést is nyert. A zeneszámot a Billboard minden idők 85. legjobb dalának rangsorolta, az azóta többször frissített listán jelenleg a 98. helyen szerepel – írja a hvg.hu.

Két évvel később, 1997-ben szintén világszerte a toplistákra került a Nekem 8 című filmben elhangzott, 

C U When U Get There című dalával.