Címlap Hírek Kistapolcán l...

Kistapolcán lángolt egy ház

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön délután Kistapolcán, a Szabadság utcában egy családi házhoz épített melléképületben keletkezett tűz. A siklósi és pécsi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, ekkor már teljes terjedelmében égett a melléképület - írta meg a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

 

A tűzoltók áramtalanították az ingatlant, két gázpalackot kihoztak, hőterhelést nem kaptak. A siklósi egység négy vízsugárral kezdte meg a tűz oltását, emellett a családi háznak a melléképülettel csatlakozó tető részénél láncfűrésszel megbontották tetőt.

A szakszerű tűzoltói beavatkozás miatt a lakóépület tetőszerkezete csak kis mértékben károsodott, azonban helyenként a födém egyes része leázott. 

A melléképület teljes födém és tetőszerkezete károsodott, leszakadt a tűz során. Ezt követően a lakóépület tetőszerkezetét többször átvizsgálta az egység, de füstre, tűzre, forró pontra utaló jelet nem találtak. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Az házban hárman laktak, lakosságvédelmi intézkedés keretében, rokonoknál szállásolták el őket.