Címlap Hírek Kóbor József ...

Kóbor József megtalálta a villanykapcsolót: új pozíciót kapott, színes politizálást ígérnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyszabású, nyolc megszólalós sajtótájékoztatót tartottak a Városházán arról, hogy Kóbor József új pozíciót kapott. A 30 perces tájékoztatón mindenki két mondattal méltatta is a 2010 óta Pécsért dolgozó politikust, aki mostantól Pécs Jövője Frakciószövetség tagjaként zöld megbízottként tesz majd a városért.

Pár éve még „elvont ember” volt, ma már másképp látják

A dicsérők között ott volt Kunszt Márta is, aki bár korábban azt mondta Kóborról egy belső egyeztetésen, hogy

ilyen elvont ember, gyakorlatilag nem találta meg a folyosón a villanyt”,

most sikerült más hangnemben beszélnie új szövetségeséről. Sőt, Kunszt szerint „színesebb palettán tudnak majd együtt politizálni, mint az elmúlt időszakban”.

Korábban Kóbor adóval szorította volna vissza a PET-palackok forgalmazását

Mint ismert, Péterffy ellen Kóbor is indult a 2019-es választásokon polgármesterjelöltként az LMP színeiben. Ekkortájt hangoztatta a zöldpárt, hogy „helyi szabályozással, akár helyi forgalmi adó kivetésével szorítaná vissza a PET-palackok és műanyagok forgalmazását a városban”. Valamint azt, hogy „Péterffy mögé nem rakják az LMP-logót”. A mostani sajtótájékoztatón azonban kiderült, hogy a Kóborral közös munka már 2019-ben is elindult, csak Péterffy szerint nem tudták folytatni, mert a „közös gondolkodást elmosta a Covid”. Pécs polgármestere azonban hozzátette:

most semmilyen nézeteltérés nincs.

– Az ellenzéki együttműködés kiválóan, stabilan és eredményesen tud megvalósulni. Mi eredményesen politizáltunk a pécsiek érdekében – emelte ki Péterffy.

„Az én tevékenységem már régóta létezik”

– Az ötlet annyi, hogy én egyfajta zöld megbízottként tevékenykednék, nem külön pénzért. Tulajdonképpen azt jelentené, hogy én tájékozott lennék arról, mit akar az önkormányzat, és én közvetlenül át tudom vinni az Európai Unióhoz – hangsúlyozta Kóbor József, aki elmondta: ezt eddig is tette.

Péterffy szerint ez jó üzenet

– Itt helyben Pécsett a városvezető koalíció erősebbé, kompetensebbé tudott válni, azt remélem, hogy a városvezető szövetség megerősítése jó üzenet az ellenzéki gondolkodású pécsiek számára. Bízzanak az ilyen típusú ellenzéki összefogásban, mert Pécs erre jó példát tud mutatni – magyarázta Péterffy egyfajta zárszóként, nem térve ki a Momentum városi képviselőivel és egykori alpolgármesterével, Bognár Szilviával való csörtéjére.

A sajtótájékoztató itt nézhető vissza:

Mibe került?

Régi közhely, hogy a politikában semmi sincs ingyen, a szívességeket és a pozíciókat nem osztogatják csak barátságból, mindennek komoly ára van. Hogy ebben az esetben a politikai pozíció mögött milyen alku köttetett az LMP és a polgármester, illetve más pártok között, az egyelőre kérdéses. Ám mint mindenre, idővel erre is fény derül majd.