Címlap Közélet Fidesz: erdőé...

Fidesz: erdőégetőnek nevezték, most zöld biztosként bújnak be a „szocialista sátorba”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz a Fidesz városházi képviselőcsoportja, amelyben a képviselők az LMP-s Kóbor József zöld biztosnak való kinevezése kapcsán fogalmaznak meg éles kritikát. Alább a teljes írás olvasható.

„Korábban Keresztes nevezte „erdőégetőnek”, most párttársa mégis „zöld biztosa” lesz Péterffy Attilának. Egyértelmű, hogy Keresztes László Lóránt még az elveit is feladja azért, hogy felkerülhessen Gyurcsány Ferenc porondjára.

Tavaly márciusban saját posztjában képmutatónak és álszentnek nevezte a pécsi balliberális többséget Keresztes, amikor is Pécs volt az egyetlen olyan város, ahol elbukott a Székely Nemzeti Tanács által a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés ügye. Keresztes akkor úgy fogalmazott, hogy ezek a képviselők „a megosztottság és gyűlöletkeltés mocsarában dagonyázva érzik jól magukat, egy napra sem akarnak onnét kijönni”.

Sajnálattal látjuk, hogy most saját hatalomvágyától vezérelve Keresztes László Lóránt is befekszik a gyűlöletkeltés mocsarába.

Pikáns adalék a mai bejelentéséhez, hogy a tavaly decemberben kinevezett új pécsi alpolgármester személyét is elfogadhatatlannak tartotta Keresztes, Nyőgéri Lajosról úgy nyilatkozott, hogy csak egy újabb teher a város nyakán.

Emlékezhetünk, az LMP 2019-ben még önálló jelöltet indított a polgármesteri posztért Pécsett. Ezt akkor azzal indokolta Keresztes, hogy „a baloldali pártok a látszat ellenére nem működtek együtt az LMP-vel”.

Péterffy Attila ma frissen kinevezett környezetvédelmi és fenntarthatósági biztosa, Kóbor József akkor úgy fogalmazott, „Péterffy Attila se nem pécsi, se nem zöld jelölt”. Ennek ellenére most mégis egy olyan frakciószövetségnek a tagja lett Kóbor József, amelynek politikusai a megválasztásuk óta minden korábbi zöld programot leállítottak.

Nincs panelprogram, nincs faültetési program, nincs zöldiskola pályázat és Péterrfy Attila nem támogatja a zöld szervezeteket, a szemléletformálást sem.

Az LMP azzal, hogy most bebújt a szocialista sátorba, elárulta a saját elveit és becsapta korábbi szavazóit!

Keresztes László Lóránt pedig a politikai túlélése érdekében felállt a saját maga által hiteltelennek nevezett baloldal politikusok mellé, Gyurcsány Ferenc porondjára.

Kelt. Pécsett, 2021. augusztus 12. napján

Tisztelettel,
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Képviselőcsoportja