Címlap Hírek Közel 48 mill...

Közel 48 milliós fejlesztés Bogádon a vízkárok ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bogád önkormányzata és a Baranya Megyei Önkormányzat konzorciumban közel 48 millió forint támogatásból közel 800 méter hosszú csapadékvíz elvezető rendszert alakított ki. A fejlesztésnek köszönhetően a csapadékvíz elvezetésével több, mint 40 ingatlan és a helyi húsüzem is nagyobb védelmet kapott - írta meg közleményében a Baranya Megyei Önkormányzat.

Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, hogy a most megvalósuló fejlesztéssel a vízkárok veszélyét jelentősen tudták csökkenteni a településen.

A megyei elnök felidézte, az elmúlt időszakban megye szerte 21 helyszínen összesen 1.2 milliárd összegben tudták támogatni a csapadékvíz elvezetés fejlesztését célzó projekteteket. Majd hozzátette, hogy a napokban egy új pályázati kiírás is megjelent, amelynek keretében a jövőben a megye további kisebb és nagyobb településein valósulhatnak meg csapadékvíz elvezetés fejlesztések.