Koronavírus: csökkent a megbetegedések száma, 696 esetre derült fény

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

696 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 344 352 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 128 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 853 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 209 852 fő - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Baranya megyében az igazoltan fertőzöttek száma a járvány kezdete óta átlépte a 10.000-et, immáron 11634 megbetegedést regisztráltak. Most újabb 67 fővel nőtt a fertőzöttek száma megyénkben.

Az aktív fertőzöttek száma 123 647 főre csökkent.

Jelenleg 5 005 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 356-an vannak lélegeztetőgépen.  

Magyarország eddig minden hazánkba érkezett vakcinát felhasznált, hétfő estig összesen már 78 579 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint 6642 idősotthonban lakó és dolgozó. 

Ma újabb vakcinaszállítmányok érkeznek, amelyek összesen közel 51 ezer ember oltását teszik lehetővé. A most érkező oltóanyagokkal folytatódik az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása. 

Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

Hirdetés
Előző sztori

Közel 48 milliós fejlesztés Bogádon a vízkárok ellen

Következő sztori

Pécsi virológus: fertőzött személy is megkaphatja az oltást

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1