Címlap Hírek Már huszonkil...

Már huszonkilenc halottja van az oroszországi alkoholmérgezésnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hamisított szeszesital fogyasztása okozott tömeges alkoholmérgezést Orenburg megyében: az áldozatok vérében tiszta etanolt találtak.

Az Ural hegységtől délre fekvő Orenburg megyében a friss hírek szerint több mint negyvenen szenvedtek alkoholmérgezést hamisított szeszesital fogyasztásától. Az ügyben felállított operatív törzs ülésén Tatyjana Szavina, a régió egészségügyi minisztere kijelentette, hogy az áldozatok vérében tiszta etanolt találtak. Egyes esetekben a mérgező anyag koncentrációja az áldozatok szervezetében 3-5-szörösen meghaladta a halálos adagot.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint az áldozatok száma a korábbi tizenhétről már huszonkilencre emelkedett. Az alkoholmérgezéssel kapcsolatban három gyanúsítottat, egy 29 és egy 60 éves férfit, valamint egy 47 éves nőt őrizetbe vett. A hatóság Orszk városában megtalálta a raktárt, írta az MTI, amelyből a hamisított alkoholt forgalmazták: 1279 darab félliteres, zárjegy nélküli, különböző módon felcímkézett, üveg- és műanyagpalackokba töltött alkohol tartalmú terméket foglalt le. Ugyanebben a városban megtalálták a hamisított terméket gyártó és palackozó műhelyt is, benne háromezer üres műanyagpalackkal.

Fotó: Investigative Commitee of Russai/Reuters