Címlap Hírek Nem sikerült:...

Nem sikerült: itthon is kikaptunk az albánoktól

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb fájó vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott, amely világbajnoki selejtezőn 1-0-ra kikapott Albániától a Puskás Arénában.

A zárt kapuk mögött, szurkolók nélkül, hangulattalan közegben megrendezett vb-selejtező minden volt, csak élvezetes nem. Nyilván mindkét csapat nyerni szeretett volna, ám egyik sem rohant ennek érdekében fejjel a falnak – illetve, miután hasonló játékerőt képviseltek, pont annyira voltak képesek, hogy a másikat megállítsák. Épp ezért nem sok helyzet alakult ki, kevés gólszerzési lehetőség volt.

A magyar válogatott támadójátéka akadozott, nagyon sok hibát vétettek a játékosok. Látszott, hogy Szoboszlai Dominik messze nincs csúcsformában, nem tudott segíteni a csapatnak. Elöl tehát nem igazán ment, hátul viszont elég jól álltuk a sarat, egészen a 80. percig, amikor Broja megvillant és gólt szerzett.

Sokadszorra mondom, lehet, hogy Albániának hívják az ellenfelünket, de jó csapat. Olyan csapat, amely eredményeit illetően mögöttünk áll, de minőségében nagyon jó csapat. Nem vagyok Jézus Krisztus. Ahogy nálam sokkal sikeresebb edzők is mondták, olyan az edző, mint a borász, csak abból készíthet bort, amit szüretelni tud. 2019 óta vagyok itt, menet közben a C-ből az A-ligába jutottunk a Nemzetek Ligájában, kijutottunk az Európa-bajnokságra, jobb ellenfelekkel találkozunk, mint korábban, nem csak Andorrával. Andorrától is ki tudtunk kapni korábban. Természetesen vállalom a felelősséget, én meccselek, én cserélek, de a játékosállomány nem csak rajtam múlik. Ha bárki, akár privátban is ajánl játékosokat, örömmel veszem – értékelt Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, hozzátéve, nem baráti alapon bedobott neveket vár.

Végeredmény: Magyarország–Albánia 0-1.

További eredmények az I-csoportban: Andorra–Anglia 0-5, Lengyelország–San Marino 5-0.

Az állás: 1. Anglia 19 pont, 2. Albánia 15, 3. Lengyelország 14, 4. Magyarország 10, 5. Andorra 3, 6. San Marino 0.

Fotó: Szabó Miklós