Címlap Hírek Már mától els...

Már mától elsötétedik a karácsonyfa és a díszkivilágítás a pécsi főtéren!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsett minden este kialszik a karácsonyi díszkivilágítás - írta Péterffy Attila, Pécs polgármestere közleményében. Ez a Széchenyi téri Mindenki Karácsonyfájára vonatkozik 19.00-20.00 óra között, december 23-án viszont teljes sötétségbe borul a város főtére. 

Péterffy Attila közleménye változtatás nélkül!

Pécs is csatlakozik azokhoz a Szabad Városokhoz, amelyek tiltakoznak a miniszterelnök lépése ellen, amely megfelezve az iparűzési adó mértékét ellehetetleníti az önkormányzatok működését.

Ennek értelmében Pécsett

december 23-án 19 órától egész estére elsötétedik a Széchenyi tér

ünnepi díszkivilágítása és a mindenki karácsonyfája, ahogy a Szabad Városok Szövetségének minden településén.

Szeretnénk felhívni a pécsiek figyelmét arra, hogy a vállalkozások megsegítésének álcájába csomagolt döntés azt a forrást vonja el Pécstől, amelyből a város közösségi közlekedést, közvilágítást, kulturális és sporttevékenységeket, útjavításokat és egyéb közösségi célokat finanszíroz.

Pécsett ezért nem csak december 23-án alszanak ki az ünnepi fények, de

december 21-e, hétfőtől a rendelkezés visszavonásáig

minden este 19 és 20 óra között elsötétedik a Széchenyi téren a díszkivilágítás és a mindenki karácsonyfája.”

— Közlemény vége —

És hogy meddig tart a sötétség?

Maximum január 6-ig, mert akkor már lebontják a karácsonyfát.

Van kiút a sötétségből!

Ha valaki azonban nem akarja, hogy a gyermeke szomorú legyen és megmutatná a fát, amíg anya díszít otthon, akkor segítünk: Pécsett Kertvárosban a Nevelési Központnál (régi buszpályaudvar), Uránvárosban (17 emeletes) és a Pécs-Keleten is van kivilágított fenyő. Arról nem szólt a közlemény, hogy ezekkel mi lesz. Mi feltételezzük, hogy ezek maradnak!