Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jégesővel érkező viharra adta ki a figyelmeztetést az Időkép.hu Orfű térségére. Bár az ég már megdörrent, egyelőre esni nem esik (itt legalábbis).

Kertváros így fest most:

Meleg, de szeles idővel búcsúzik a hét, a Dunától keletre délután többfelé várható zápor, könnyen láncba is rendeződhetnek – írták a meteorológusok.

A Mecsek északi részén felélénkült a szél, nemsokkal ezelőtt jelzés is érkezett, hogy a zivatar jeget is hozhat magával. Ez pedig nem túl jó hír a fesztivázolóknak Orfűn.

Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

A hét legmelegebb napja volt – eddig

Vasárnap bár nem volt túl sok napsütés helyenként 25 fokot is meghaladta a levegő hőmérséklete. Nemsokkal ezelőtt feltámadt a déli-délnyugati szél, nyugaton, északnyugaton viharos lökések kísérhetik.

Kora délutántól záporok, zivatarok jönnek, nyugaton csak helyenként, a középső és keleti tájakon többfelé számíthatunk kialakulásukra. 

A Dunától keletre jó eséllyel láncba rendeződhetnek a zivatarok.

Éjjel északkelet felé távoznak a záporok, zivatarok.