Óriási volt a víz a Mártírok útja és a Rét utca kereszteződése környékén, az autók is alig tudtak közlekedni
Címlap Hírek Megint a víz ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elképesztő mennyiségű csapadék esett tegnap délután Pécsett, a netet megdöbbentő képek árasztották el a városban hömpölygő vízről.

Égszakadás-földindulás volt tegnap délután Pécsett, ami jó ideig megbénította a gyalogosok (néhány helyen az autósok) közlekedését. Akinél nem volt ernyő, egy lépést sem tudott tenni, ott ragadt, ahonnan elindulni készült: a városban szinte megállt az élet, mindenki behúzódott az ereszek, tetők alá, hogy kivárja, amíg csillapodik az eső.

Ilyenkor persze vannak vidám momentumok is. Akadt olyan fiatal lány, aki levette a két papucsát, és mezítláb gázolt a boka fölé érő vízfolyamban az Árkád közelében, más pedig bringával tesztelgette, milyen fíling zuhogó esőben, jó nagy vízben kerekezni.

A felhőszakadás rengeteg csapadékot hozott, Árpádtetőn 40, a Havihegyen 70 mm-nél is többet mértek. Miután erős szél szerencsére nem volt, jelentős károkat sem okozott az időjárás. A villámárvizek azonban sok hordalékot vittek magukkal, amiket a Biokom munkatársai igyekeznek mielőbb eltakarítani.

A városban a legkeményebb helyzet megint a vasútállomás környékén alakult ki, ahol kisebbfajta folyó állta az autósok útját. A Rét utca alján elképesztő volt a helyzet, csak a bátrabbak mertek átvágni az úton hömpölygő víztömegen – voltak olyan, akik inkább kivárták, míg némileg javul a helyzet.