Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Édesanyja neki köszönheti életét, Máté egy igazi hős!” – írták a rendőrök, akiket egy 8 éves kisfiú engedett be a lakásba, miután édesanyja az életéért küzdött. A megható telefonhívásról hangfelvétel is készült (cikkünk alján található).

Nagyon nehéz egy ilyen helyzetben tárgyilagosan, összeszedetten beszélni, Máté mégis higgadtan elmondta hogy hívják, utca házszámra hol lakik, mi történt, hogy van az anyukája, milyen gyógyszert szed a szívére… – emelte ki a Magyar Rendőrség közösségi oldalán.

A kisfiú nem ijedt meg akkor sem, amikor hallhatóan nagyon rosszul volt édesanyja.

Nagyon feszült pillanatok voltak, a Hívásfogadó Központ operátora és a mentésirányító végig a családdal maradt. A kisfiú a telefonba elmondta azt is, hogy édesanyja szédül, halkan, de tud beszélni és az ágyon fekszik.

“Máté egy igazi hős, mindennel tisztában volt, egy belevaló kissrác. Az anyukája neki köszönheti az életét” – írták. Ebből az esetből mi felnőttek is tanulhatunk.

Máté, a 8 éves kisfiú iskolapéldája, hogy mit kell tenni ilyen helyzetben:

  • mondd a neved,
  • honnan telefonálsz (település, utca, házszám, esetleg irányítószám),
  • milyen baj történt vagy milyen segítségre szorulsz!