Címlap Természet Megújul és me...

Megújul és megszépül az éger-völgyi parkerdő

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Éger-völgy a Mecseki Parkerdő egyik leglátogatottabb része, a tó és az azt körülvevő erdő nemcsak a pécsieket, hanem a városba érkező kirándulókat is vonzza. Noha a természeti értékek magukért beszélnek, a völgyben található erdei bútorok, építmények felújítást igényelnek – ezt kezdte meg most a Biokom a Pintér János Parkmegújítási Program keretében.

Több látogató is jelezte már, hogy elhanyagolt állapotban van a terület, felújításra szorul a kis erdei házikó és a mellékhelyiség, valamint szükség lenne egy játszótérre is a völgyben. Mindezek a kérések most teljesülnek, de ezeken kívül is jelentős fejlesztésekre lehet számítani, hiszen a városüzemeltetési társaság teljesen megújítja ezt a parkerdei részt.

Már megkezdték ugyanis a sétautak és erdei bútorok rendbetételét Éger-völgyben, de a következő hetekben megújulnak a tanösvény táblái, az esőbeállók, a hidak, átjárók és a tűzrakóhelyek is, valamint újjáépítik az erdei házikót. Éger-középtetőn és Éger-tetőn új focikapukat helyeznek ki, és a játszótéri elemeket szintén felújítják.

A társaság a lakosság észrevételeit, ötleteit is szívesen fogadja a fejlesztéssel kapcsolatban, amelyeket az [email protected] e-mail-címre várnak. A beérkezett jelzéseket átnézik, és amennyiben megvalósíthatónak ítélik, beépítik a tervekbe.

A Pintér János Program keretében jelenleg további két helyszínen is zajlanak a munkálatok, a Biokom szakemberei a Hamerli-park kialakításán, valamint a Balokány-liget felújításán is dolgoznak. Előbbi várhatóan május elején, utóbbi pedig május végén, június elején készül el.