Címlap Hírek Megvan a 40 m...

Megvan a 40 millió! Megvették a pécsi önkénteseknek az álomotthont

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két és fél hónap alatt 40 millió forintot gyűjtött össze a Nevetnikék Alapítvány, akik ezzel az akcióval meg tudták venni a Pécsi Gyermekklinkával szemben kiszemelt, romos házat. A beteg gyermekekkel foglalkozó, önkéntesekből álló csapatért a fél ország megmozdult.

Romos háznak tűnik, de nekünk ez a legszebb ház a világon! Több ezer ember szeretete van benne, már most! Hálásak vagyunk nektek mérhetetlenül, kimondhatatlanul!!!

írták közösségi oldalukon.

g augusztusban írtunk arról, hogy a gyermekklinika átszervezésével a Nevetnikék Alapítványnak tavasszal el kell költöznie a korábbi irodájából, játékkészítő műhelyéből.

– Vegyük jelnek, hogy pont most lett eladó a ház a József Attila úti kórházzal szemben. A ház, ami biztosítaná a közelségünket, amikor a játékokat kell karbantartani, a kincsesládát feltölteni, vagy az önkénteseknek beugrani a hangszerekért

írta Kőműves Glória, a Nevetnikék megálmodója.

Kiemelte: ez a ház az önkénteseknek kell, hogy még sok interaktív mesefalat létrehozhassanak, még sok játékot elkészíthessenek, amivel utána az ágyban fekvőket szórakoztatják.

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottak 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével.

A Pécs Aktuál forgatott is az alapítványról. Videónkat itt nézheted meg: