Címlap Balhé „Mit bá...

„Mit bámulsz, te hülye k.rva?” – 10 éves kislányt akart megütni egy nő Pécsett, csak azért, mert a gyermek ránézett

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

– Sosem tapasztaltam ilyet, nagyon ijesztő volt – mondta az a kétgyermekes anyuka, akinek kislányát fényes nappal, egy pécsi áruházban akart megütni egy nő csak azért, mert megnézte őt. A 10 éves lányt végül az édesanyja és egy vásárló védte meg a feldühödött nőtől. A Pécs Aktuál egy nappal a történtek után érte el a pécsi anyukát, aki még mindig a sokk hatása alatt beszélt a történtekről.

– Két kislányommal álltunk a sorban és vártuk, hogy kinyissák a kasszát. Délután 5 óra volt, amikor mindenki vásárol. A sorban velünk együtt állt egy 45-50 év körüli nő, aki feltűnő ruhában volt. A piros fodros szoknyáját nézte meg a lányom, mire a nő beszólt neki:

„Mit bámulsz, te hülye k.rva?”

Erre az édesanya megkérte a kislányt, hogy forduljon másik irányba. Próbálta elterelni a figyelmét. De a nő folytatta.

„Az ilyen lányok miatt nem lesz helye az enyémnek az utcán”

A kislány – mivel beszéltek hozzá – nem annyira tudott másra koncentrálni. Ezért édesanyja a nőhöz fordult, hogy hagyja abba gyermeke szidalmazását. Erre viszont még jobban kikelt magából a piros ruhás asszony.

„Ne pofázzon, azt mondok, amit akarok”

A kétgyermekes anya ezt követően már keményebben is rászólt a nőre, hogy ne kössön bele a 10 éves lányába. Ennek ellenére az indulatok nem csitultak.

Pár perc múlva megindult a lányom felé kezét a magasba tartva

– Egyszerűen nem tudtam mit tenni, beleálltam az ütésébe. Lefogtam mindkét kezét, hogy ne érje el a gyerekemet – mondta remegő hangon az anya. A dulakodásra odalépett egy vásárló, ennek hatására a nő elengedte a gyerekeivel bevásárló anyukát.

– Gyorsan fizettem, az autónkhoz mentünk, ahová bezártam a gyerekeket, amíg visszatoltam a bevásárló kocsit. A nő nem jött utánunk, valószínű a biztonsági őr és a boltvezető visszatartotta. Úgy tudom, a biztonsági kamera felvételeit is visszanézték. Elképzelhető, hogy kitiltják a boltból a nőt – mondta a pécsi anyuka, aki abban a helyzetben nem hívta a rendőröket és még gondolkozik a feljelentésen is.

„Elképesztő, hogy ilyen megtörténhet” – zárta szavait az anyuka, aki szerint elgondolkodtató, hogy ha valaki provokatívan viselkedik, öltözködik, akkor mit várnak el egy gyermektől? Ne nézze meg a tűzpiros, fodros szoknyáját?

(Kiemelt képünk illusztráció!)