Címlap Hírek BRINGÁSOK: Ko...

BRINGÁSOK: Komló belvárosában erdei pályát is építenek, pedig már van egy „pumpálható”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Itt a hétvége, mi pedig szétnéztünk, Baranyában hol fejlesztik a bringapályákat. 

Komló nem elégszik meg eggyel, épül a második

Alig pár hete adták át, de már építik is a második bringapályát Komlón. A pumpapálya mellett EZ IS NAGY DURRANÁS lesz – ígérték a pályaépítők. Nézzük, mennyire szárnyal a bányászváros! Pécs kissé lemaradt.

Ezt adták át pár hete

Komló belvárosába csorog majd le az erdei bringapálya

A körtvélyesi pumpapálya mellett, most a kökönyösi városrészen épül a pálya.

  • négy nehézségi szint
  • feltekerő ösvénnyel
  • összesen 2.5 kilométernyi, gyerekek számára is járható terület
Itt lehet majd lecsorogni

Mindezt a komlói önkormányzat finanszírozza, amihez a kormány nyújtott támogatást. Ezt egyébként Pécs is elnyerte, de sajnos itt határidő-módosítást kértek a kivitelezéshez. Erről bővebben ITT ÍRTUNK.

Országosan egyedülálló a komlói és hosszúhetényi paradicsom

Merthogy a két komlói pálya mellett az elmúlt évben Hosszúhetény is ráerősített.

Hosszúhetényben több park is épült

A tűzoltóság mellett a faluban található a gyerekek és felnőttek számára kialakított földes pumpapálya és gyakorló trailek, amik ingyenesen látogathatók. Itt egészen kicsi kortól, már futókerékpárral is kipróbálhatják a száguldást a gyerekek.

Hosszúheténybe az ország több pontjáról érkeznek kerekezők

– Akik ezen a pályán végig tudnak menni, mehetnek eggyel nehezebb enduro pályára is, ami a Kövestetőtől indul – mondta Tarr Tamás, a pálya építője és a TTTrails vezetője.

A Kövestetői Kilátótól induló pályák több kilométer hosszan vezetnek végig az erdőn. Októberben itt rendezték az első magyar enduro országos bajnokságot és itt található az ország első géppel épített flowline pályája is. Elég menő!

Ez hosszúhetényi pálya nagyon vagány! Ezzel már fel is került a település a kerekezők térképére

– Itt fontos hangsúlyozni, hogy ezt a pályát az erdészettel egyeztetve alakítottuk ki. Így végre legálisan is hódolhatnak a szenvedélyüknek a sport szerelmesei – mondta Tarr Tamás.

Kozármisleny sem maradt le, ott is épült már pálya

Ez az önkormányzat mögötti fás területen található. Az ivókúttal, önkiszolgáló szervizpulttal is ellátott pálya, nincs elkerítve sem. Bárki, bármikor kipróbálhatja.

Ott is van kezdő pálya is, ahol az egészen kicsik is tudnak bringázni, de van haladó és ugratós pálya is. Ez is ingyenes, nincs is elkerítve. Sötétedésik bátran lehet használni a 1.5 kilométer hosszú pályát – ajánlotta Tarr Tamás.

Országos szinten is példaértékű, amit Komló és Hosszúhetény megtesz a bringásokért

mondta Tarr Tamás, a pályák kivitelezője.

Érdekesség, hogy eddig bő 10 kilométer pálya épült Baranyában. Így ezzel a régió, a Mecsek akár bringás paradicsommá is válhat – mondta – Tarr Tamás TTTrails pályaépítő.

Pécsett az elmúlt időszakban ez történt bringás ügyben: