Címlap Hírek Nagy vesztesé...

Nagy veszteség: Távozhat a közmédiától Bende Balázs

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Távozik a közmédiától az M1 emblematikus arca, Bende Balázs műsorvezető – értesült a Magyar Hang. A lap kereste Bendét is, érdeklődve, hogy valóban felmondott-e, és ha igen, annak mi volt az oka. Az újságíró mindössze annyit válaszolt, hogy keressék ezzel kapcsolatban az MTVA sajtóosztályát, majd letette a telefont.

Bende Balázs az elmúlt években vált ismertté az M1 külpolitikai újságírójaként, majd az MTVA vezető szerkesztőjeként. Stílusa, kormány melletti indulatos kiállásai és ideológiai okfejtései rendre nagy visszhangot keltettek – írja a lap. A sajtóban és a közösségi médiában többnyire élcelődve írtak a gyakorlatilag mémesülő Bendéről. Néhány éve kiszivárgott az MTVA-tól egy hangfelvétel, melyen Bende arról beszélt, hogy náluk nem az ellenzéket támogatják, és az anyagok készítése során ezt vegyék figyelembe.

A 444 pár napja is közölt cikket A belső Észak-Korea: Bende Balázs megtartotta győzelmi beszédét címmel, a közmédia fő propagandistájának nevezve Bendét. A lap által említett adásban

a műsorvezető kikérte magának, hogy hazugsággal vádolják a közmédiát, és azt fejtegette hogy „ha a német ZDF-be akarna betörni néhány parlamenti képviselő, Alaszkától Fokföldig visítaná tele a médiát a német köztévé vezetője.”

Az MTVA egyelőre nem kommentálta a műsorvezető távozásának hírét.

Bencsik Gábor: A köztévé politikai elfogultsága tarthatatlan

Tarthatatlannak tartja a köztévé politikai elfogultságát a Magyar Krónika korábbi főszerkesztője, a jelenleg a lapnál főmunkatársként dolgozó Bencsik Gábor – írja a Magyar Hang.

Bencsik András Demokrata-főszerkesztő testvére a Facebook-oldalán írt arról, hogy a számára örvendetes kétharmad után vesz egy nagy levegőt, és kimondja, amit szerinte a jobboldalon is mindenki tud. 

„Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg” 

– sorolta Bencsik Gábor.

Az újságíró azért hozzátette, hogy most csütörtökön Lánczi Tamás vendége lesz Márki-Zay Péter, viszont ez a választás után alapvetően már tét nélküli szerinte. Azt tartotta volna helyesnek, ha Márki-Zay még a kampányban kap meghívást. (A kormányfőjelölt is bemehetett arra az öt percre, amit programja ismertetésére adtak neki a választás előtt.) 

„A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni” – zárta sorait Bencsik Gábor.

(Borítókép forrása: Magyar Hang / Forrás: mediaklikk.hu)