Címlap Hírek Négynapos mun...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Külföldön egyre divatosabb megoldás az, hogy hetente csak négy napot kell dolgoznia a munkavállalónak, hazánkban azonban ez még korántsem megszokott. Most egy pécsi kisvállalkozás, a Cubicfox is a négynapos munkahét mellett döntött.

Magyarországon elsőként a Magyar Telekomnál vezették be a négynapos munkahetet kísérleti jelleggel, írja az Index. Ezt követően Szombathelyen is teret adtak ennek a megoldásnak, majd most Pécs következett.

Az IT-szektorban tevékenykedő Cubicfox július 1-től tért át a négynapos munkahétre, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy hosszabb lesz a hétvége, a pénteket is hozzácsapják a szombathoz és a vasárnaphoz, ami tartalmasabb pihenést, kikapcsolódást biztosíthat.

– A kollégák visszajelzései alapján eddig is fontos döntési faktor volt, hogy mennyire tudunk élhető munkakörnyezetet teremteni. Már régóta kerestük a következő lépést, és nagy reményeket fűzünk a változáshoz. Nemzetközi piacra termelő digitális ügynökségként a folyamatos fejlődés az egyik alapvető értékünk, így nem volt kérdés, hogy a frontvonalban szeretnénk lenni ilyen innováció terén is – nyilatkozta Pentz Thomas, a cég ügyvezetője.

Fotó: Cubicfox