Címlap Hírek Néhány órán b...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A serpákból álló mentőcsapat már úton van a Mount Everesten a Hillary-lépcső irányába, ahol utoljára látták a magyar hegymászót.

Suhajda Szilárd közösségi oldalán tegnap este új bejegyzés jelent meg. Az egész ország szorít a magyar hegymászónak, és várja a híreket: a Mount Everesten, a csúcs közelében rekedt sportemberért nemrég mentőcsapat indult.

„Egyelőre nem szeretnénk minden apró részletet közölni a jelenleg zajló mentéssel kapcsolatban, mert azok csak felesleges találgatások táptalaját képezik. A serpák jelenleg is úton vannak a Hillary-lépcső irányába, vagyis abba az irányba, ahol Szilárdot legutoljára látták” – írták a Suhajda Szilárd közösségi oldalán tegnap este megjelent bejegyzésben.

Suhajda Szilárd, aki „tisztán”, vagyis mesterséges oxigén és teherhordók nélkül szerette volna elérni a Mount Everest 8848 méteres csúcsát, immár két napja van fent a hegyen. A világ legmagasabb csúcsát eddig csupán öt magyar hegymászó tudta meghódítani, ám mindannyiuknak oxigénpalackkal sikerült. „Tiszta” mászással mindez az egész világon mindössze kétszáz embernek sikerült.