Címlap Baranya Nyugaton hósz...

Nyugaton hószállingózás, havazás is előfordulhat

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A keleti országrész tegnap behavazódott, ma a nyugati kaphat ízelítőt a télből – itt, „Mediterrániában” viszont egyelőre hétágra süt a nap!

Nagyon szép reggelünk volt/van, hiszen gyönyörű napsütésre ébredhettünk Pécsett. Más kérdés, hogy az ablakon kinézve azért rögtön látszik, hogy csalóka az időjárás: a pocsolyák be vannak fagyva, tehát elég cudar hideg van.

Szombaton a keleti országrészen havazott, ám az ezt kiváltó mediterrán ciklon vasárnap már távolodik – de nyugatról egy újabb frontzóna érkezik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma a Dunántúlon a déli órákig kisüthet a nap, majd megvastagszik a felhőzet és erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Dunától keletre réteg- és fátyolfelhőzetre számíthatunk. Az északkeleti megyékben lesz a legkevesebb felhő, arrafelé fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Elsősorban délutántól a Nyugat-Dunántúlon elszórtan hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat, az Alpokalja térségében elvétve havas eső, eső, néhol akár ónos eső sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul. Késő este a hőmérséklet általában -3 és 0, északkeleten -4, -7 fokig süllyed.