Címlap Hírek Olvasói levél...

Olvasói levél: „Kaphat-e ötöst a gyerekem, ha nem megyek el a tüntetésre?”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerkesztőségünkhöz a pécsi tüntetéssel kapcsolatban érkezett levél. Azt kérte az anyuka, hozzuk nyilvánosságra gondolatait, kérdéseit. Közöljük levelét:

Kaphat-e ötöst a gyerekem, ha nem megyek el a tüntetésre?

„A Pécsett is szervezett Élőlánc a pedagógusokért elnevezésű mozgalommal kapcsolatban szeretnék leírni pár gondolatot, mert a bennem zajló érzések lehet, hogy más szülőkben is megfogalmazódtak, talán vígasz számukra, hogy nincsenek egyedül!

Tegnap este csippanat a mobilom, hogy üzenetem érkezett az egyik, majd másik gyerkőc szülői csoportjába, amit az osztályt érintő ügyek tájékoztatása céljából hoztunk létre. A tegnapi üzenet az Élőlánc a pedagógusokért kezdeményezésre invitálta a szülőket és GYEREKEKET, hogy pénteken, reggel 7 órakor álljuk ki mi is a pedagógusokért, idézem: „az élőlánc célja, hogy kifejezzük miért szeretünk és érdemes tanítani

Gyorsan sok gondolat kavargott bennem, hogy „most akkor még korábban kell keltsem a gyerekeket, akik amúgyis péntekre nagyon elfáradnak”, utána, hogy „de miért is kellene kivinnem a GYEREKEKET tüntetni a pedagógusok béremelése mellett”, aztán persze, „nem csak a bérről van szó, hiszen hangoztatják, hogy gyerekek jövöjéért”, de ha kimegyünk, akkor „hogy fogok beérni a munkahelyre időben” utána „ha nem megyünk lesz-e ebből hátránya a gyerekeknek, mert mi nem álltunk ki a szeretett tanító nénik mellett”.

És este ott dühöngtem, hogy nekem most miért kell ilyeneken dilemmáznom és miért hozzák a  tanárok ilyen helyzetbe a szülőket, továbbá miért használják a saját érdekeik propagálására a gyerekek érdekében létrehozott szülői csoportokat!!! Aztán jött a gondolat, hogy GDPR, gondolom a soha el nem olvasott adatkezelési nyilatkozatban nem járultam hozzá az ilyen tartalmú levelek kiküldéséhez vagy nem vállalják be, mert nemrég újították fel a sulit kormányzati támogatásból, de azért csak betolják a csoportba…

Ha nem veszünk részt vajon megjegyzi-e a tanító néni, hogy mi bezzeg nem voltunk ott! És a többi szülő? Ettől rossz szülő vagyok, mert más módon adnám az illetékesek tudtára, hogy változtatásra van szükség az iskolarendszerben és nem megyek el tüntetni? És emiatt hátrányban lesznek-e a gyerekek akár a közösség, akár az osztályzás tekintetében?

Miért kell megosztani itt is az embereket? Ha valami nem tetszik, tüntetésre neveljük a gyerekeket? Ez a jó példa? Miért kell ezt így bevinni az iskolába? Politika mentesnek hirdetik, de ez kő kemény politika!

A véleményem mindig bátran vállalom, lesz ami lesz, de jelen esetben a támadás és hátrány pont a legféltettebb kincseket érintheti, akik aztán végképp nem tudnak ezen a helyzeten segíteni! Szülőként elszomorít, hogy akik hatalmi helyzetben vannak (tanárok), visszaélnek vele és mindenkire rákényszerítik: vagy kiáll vagy kiközösítik!!!!  

Ez nem a közoktatásról szól, bár abba próbálják beletuszakolni! Szülőként nem szeretném, hogy a gyerekeket ilyen helyzetbe hozzák! Az internetről és hírekből úgyis mindenki értesül az eseményekről és ha úgy gondolja, szabad akaratából csatlakozhat hozzá!

Maradok névtelen, a retorziótól tartva: Aggódó Anyuka”

ITT LESZ PÉCSETT ÉLŐLÁNC:

Korábbi cikkünk a témában: