Címlap Hírek Orbán: 4 mill...

Orbán: 4 millió pipa!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„4 millió ✅ Oltani, oltani, oltani! Folytatjuk!” – ezt posztolta Orbán Viktor péntek kora este a hivatalos Facebook-oldalán. A miniszterelnök bejegyzése egy videóanimációt is tartalmaz, amely szerint „4 000 000 honfitársunk beoltva”.

A kormányfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy pénteken biztos eléri a négymilliót a beoltottak száma, így szombaton életbe léphetnek az új szabályok. Így a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják – sorolta a kormányfő.

De még így sem volt egyszerű menet a pénteki oltónap. Reggel kiderült, hogy lehet Pfizer-oltásra is időpontot foglalni, a kormányfő a Kossuth rádióban pedig arról is beszélt, hogy ma még beadják a Pfizert, aztán hetekig kell várni erre a vakcinára. Csakhogy a regisztrációs oldal már reggel hét óra előtt lehalt (a kormány szerint túlterheléses támadás volt a probléma oka).