Címlap Hírek Pécsett is le...

Pécsett is lesz tiltakozás! Pont akkor, amikor az egyetemisták is a belvárosban buliznak majd

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Izgalmas lesz a csütörtök Pécs belvárosában. A mindig nyüzsgő mediterrán szerelem központjában egyszerre két téren is lesz mozgolódás. A Széchenyi téren az öröm, a Kossuth téren a tiltakozás lesz fókuszban. De hogy a lényegre térjünk:

Július 21-én tartják Pécsett a kata miatti tüntetést a Kossuth téren

A szervező azt írja: várják azokat, akiknek elege van a puccsszerű törvénykezésből. Azokat, akik úgy érzik, hogy veszélyben a megélhetésük és zavarja az infláció, a gyenge forint. És azokat is szívesen fogadják, akik nem tudnak ötszörös rezsit fizetni. A demonstráció csütörtök 17:00 órakor kezdődik a Kossuth téren és várhatóan 1,5 órán keresztül tart majd. Legalábbis ezt jelölték meg a közösségi oldalon. ITT!

Július 21-én lesz az egyetemisták PTE Pont Ott Partija is a Széchenyi téren

A várakozás és öröm jegyében megtartott fergeteges buli mindig százakat vonz Pécs főterére. Itt óriás kivetítőn nézhetik majd a ponthatárokat a leendő egyetemisták és számos programmal is készülnek a szervezők. PROGRAMOK ITT!

Kérdés: a két tömeg – ha lesz tömeg – hol fog összeérni? Hogyan készülnek a rendőrök?

Kérdéseinket elküldtük, a rendőrség válaszával frissítjük cikkünket.

Budapest hétfő reggel: blokád alá vették a Margit hidat a tüntetők

A Margit hidat lezáró tüntetõk a pesti hídfőnél július 18-án. A demonstrálók a kisadózó vállalkozások tételes adójáról, a katáról szóló törvény szigorítása és a rezsiköltségek emelkedése ellen tüntettek. MTI/Koszticsák Szilárd

Tüntetők zárták el a Margit hidat hétfő reggel, a híd pesti hídfőjénél, tiltakozva a kisadózó vállalkozások tételes adójáról, a katáról szóló törvény szigorítása és a rezsiköltségek emelkedése ellen. A megmozdulást ételfutárok hirdették meg. A mai demonstráció már a hatodik múlt hétfő óta.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mohácson félsiker volt a tüntetés

Baranya megyében először Mohácson tartottak demonstrációt vasárnap délután. Körülbelül 40-50 fő gyűlt össze – amíg ott voltunk.

(Kiemelt képünk: UnivPécs, Csortos Szabolcs)