Címlap Politika Megint tarolt...

Megint tarolt a Fidesz a vasárnapi időköziken

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenegy településen tartottak időközi választást vasárnap, és az eredményekben nemigen mutatkozott meg semmiféle kormányellenes hangulat az új katatörvény vagy a rezsicsökkentés-csökkentés miatt: a papírforma Mezőtúr és Esztergom mellett a nehezebb falatnak ígérkező Szentendrén is nyert a Fidesz. Az ellenzéki jelölt azt a Sajószentpétert sem tudta behúzni, amelyik az egyik utolsó baloldali vidéki fellegvárnak számít, és ahol a Fidesz nem is indított jelöltet írja a Telex.

Az eredmények így alakultak (ahol pártok jelöltjei csaptak össze):

Jászboldogháza (polgármester-választás):88% Fidesz-támogatással nyert Koczáné Dr. Fehérváry Mária.

Mezőtúr (polgármester-választás):57,8%-al a Fidesz jelöltje, Szűcs Dániel győzött.

Eszteregom (képviselő-választás):85,8%-al Fidesz-jelöltje Varga Krisztián nyert.

Szentendrén is tarolt a Fidesz, Szabados András 65,1%-al lehet ezentúl önkormányzati képviselő, noha korábban, a 2019-es önkormányzati választáson a TESZ nevű helyi civil szervezet – ellenzéki támogatással – hatalmasat nyert, a polgármesteri szék mellett mind a tíz egyéni körzetet behúzták.

Sajószentpéter a baloldal egyik utolsó vidéki fellegvára, az MSZP-s Faragó Péter 2006 óta vezeti a települést. Az DK-MSZP színekben induló Geregur József Áron mégsem tudott nyerni, csak 12,07 százalékot kapott. A képviselői mandátumot az öt független jelölt egyike, Nagyné Szabados Mária Katalin nyerte 30,69%-al.

Salgótarjánban alig egy százalékkal lemaradt a Fidesz jelöltje, Szabó Csaba, akire 243 helyi szavazott, vagyis 43,39%; de a választók végül 251 vokssal, 44,82%-al a független Ludányi Józsefnek szavaztak bizalmat.