Címlap Baleset Rosszul rögzí...

Rosszul rögzíthették a gyerekülést, ezért repült ki az autóból a 7 éves kisfiú

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ajka mellett érte tragédia azt a baranyai családot, akik szombaton szánkózni indultak Eplénybe. A háromgyermekes apuka egy kereszteződésben hajtott a kamion elé, ami az ütközést már nem tudta elkerülni. A baleset következtében egy 7 éves kisfiú a helyszínen életét vesztette. Sajtóinformációk szerint az apuka megfontolt ember és jó vezető, az autóban rosszul rögzíthették a gyerekülést, ezért történhetett a tragédia.  

Megrázó képeket közölt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. Az autó tetején a szánkó sértetlenül, az autó oldala és eleje viszont összetört abban a balesetben, ami hétvégén történt Ajka közelében.

A Markócról indult család autójában négyen ültek, az apa és három gyermeke. Szánkózni indultak Eplénybe, de már nem érkeztek meg a pályára.

A baleset után egy háziorvos asszisztens sietett a család segítségére, de a kisfiú életét nem tudták megmenteni –

számolt be az RTL Klub Híradója.

Információik szerint a hétéves kisfiú egy gyerekülésben ült, ami valószínűleg nem volt megfelelően rögzítve, ezért az ütközéskor kirepült az autóból.

Két testvérét, egy 19 éves lányt és egy 17 éves fiút könnyebb sérülésekkel, zúzódás, törés gyanújával vitték kórházba.

Megrázta az egész falut a tragédia

Ahogy arról beszámoltunk, a család a Baranya megyei Markócon lakik, innen utaztak ismerősükhöz Ajkára, majd szánkózni.

Kovács Sándor Markóc polgármestere azt mondta, hogy a 7 éves gyermek a szomszéd településre járt iskolába, ahol édesanyja tanít. De sokszor még ő is vigyázott a fiúra.

Az alig több mint 50 lelkes település lakóit megrázta a tragédia, nem tudják, mi történhetett. Az apát ugyanis megfontolt embernek ismerték, akinek már régóta volt jogosítványa és nagyon sokat vezetett – számolt be róla az RTL Klub.