Címlap Hírek Lassan halad ...

Lassan halad a munka a Havihegyen: a teraszkilátónál április óta nem történt semmi

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy lendülettel indultak áprilisban, de vagy a lelkesedés vagy a fa fogyott el a Havihegyen - írta olvasónk. A pécsiek egyik kedvenc sétányát áprilisban kezdték bontani, de június elejére csak a felével készültek el. Jó hír viszont, hogy ma ketten is dolgoztak a 700 elemből álló hídnál. Annál szomorúbb, hogy már nem jutott munkás a teraszkilátóhoz, ott érdemi változást mi nem találtunk április óta. 

Le kellett bontani a 10 éves szerkezetet

Lassan két hónapja az autók közé kényszerülnek a sétálni vágyók a Tettye és Havihegy között, mert a népszerű sétányt a felújítás idejére teljesen lezárták. Ez érthető is. Mi csak azt nem értjük, mi tart ennyi ideig? – panaszolta olvasónk. Ezért kicsit mi is körbenéztünk.

Hétfő reggel ketten szerelték a 700 elemből álló hídat

Hétfő munkaidőben két munkással is találkoztunk a hídnál. Ők azonban nem szerettek volna válaszolni arra a kérdésünkre, hogy mikorra készülnek el a munkálatokkal. Így tovább is ballagtunk a beígért kilátóhoz, hátha ott mást tapasztalunk.

Még lakattal őrzik a teraszkilátót

Bár nagy lendülettel csaptak a bozótosba márciusban (amiről ITT ÍRTUNK IS), újabb munkafolyamatot nem fedeztünk fel a területen, sőt munkást sem láttunk. Persze ez nem azt jelenti, hogy a háttérben ne folynának munkálatok. Mondjuk irodában, műhelyben vagy elméleti síkon.

ÍGY NÉZETT KI ÁPRILISBAN:

Forrás: Pécsi Önkormányzat – 2021 április 30.

ÉS ÍGY JÚNIUSBAN:

Csak a fák lettek zöldebbek

Nyárra ígérték a munkálatok befejezését!

A híd egyik fele már kész, de még nem tudták megnyitni

Egy áprilisi közleményben azt írták: A Havihegy környékének rendezését várhatóan június végére fejezik be. Mi már nagyon várjuk!

Kilátás a kilátó helyéről

Az ügyben természetesen megkerestük a BIOKOM Nkft.-t, akik az alábbi közleményt küldték:

A Tettyét a Haviheggyel összekötő fahíd felújítási munkálatai jelenleg is zajlanak, ezeket a társaságunk által megbízott alvállalkozó végzi. A helyreállítás várhatóan július 15-ig  befejeződik, addig megtörténik annak műszaki átadás-átvétele.

A havihegyi Panoráma-sétánnyal és a teraszkilátóval kapcsolatos  főbb munkálatokat szakembereink már elvégezték, a területet  megtisztították, a padokat, hulladékgyűjtőket felújították, a kandellábereket megtisztították. A munkálatok most is folynak, csak kevésbé látványos szakaszba  érkeztek, jelenleg a teraszkilátó terület állékonyságának geotechnikai szakértői vizsgálata folyik, valamint kollégáink már gyártják a későbbiekben kikerülő korlátelemeket, folyik azok festése. A sétánnyal kapcsolatos munkálatok a növényesítéssel együtt várhatóan július 31-ig készülnek el.