Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Megálljt kell parancsolni a nemátalakító műtétek őrületének még mielőtt Magyarországon is olyan statisztikák lesznek, mint Nyugaton”

– mondta a Fidesz-frakció szóvivője csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatban. Halász János hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP fontosnak tartja, hogy megvédje a gyermekeket a nemátalakító műtétek népszerűsítésétől.

Éppen ezért tesszük fel a kérdést, hogy támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek” – mondta, aláhúzva, hogy a Fidesz-KDNP válasza: határozottan nem.

Kiemelte:

„Skóciában már a 11-18 év közötti gyerekek számára zajlik a transzvesztitává válás népszerűsítése nyári táborokban, ráadásul az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, Dániában, Svédországban, Ausztráliában, Japánban és Mexikóban már elindította világméretű kezdeményezését az LMBTQ-lobbi”

„Itt gyermekeknek tartanak felolvasást iskolákban, könyvtárakban és könyvesboltokban nőnek öltözött férfiak a drag queen-történetekről, ezzel is népszerűsítve a nemváltást” – részletezte a kormánypárti politikus.

Hangsúlyozta, az érzékenyítés kezdi elérni célját.

„Sokkoló, de Svédországban 1500 százalékkal nőtt meg azoknak a 13-17 éves kislányoknak a száma, akik fiúnak érzik magukat, naponta legalább egy kiskorú változtatja meg a nemi identitását Nagy-Britanniában”

– közölte Halász János.

A Fidesz-frakció szóvivője elmondta, a „nemátalakító műtétek és beavatkozások elismerése megjelent számos nyugat-európai országban, köztük Spanyolországban, ahol

14 éves kortól szülői beleegyezés nélkül változtathatnak nemet a kiskorúak,

de Skóciában is, ahol ugyanez már 4 éves kortól megengedett”.

Halász János szerint a magyar baloldal is asszisztál ehhez, ugyanis a „Momentum Mozgalom LMBTQ+ szakpolitikai javaslatai között az olvasható, hogy eltörölnék a nemváltoztatást korlátozó jogszabályt”.

(Borítóképünk illusztráció!)