Címlap Hírek Sorra jönnek ...

Sorra jönnek a sugárhajtású magángépek Pogányba – csak ma kettőt is fogadtak

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyönyörű sugárhajtású repülők fordulnak meg manapság a pogányi repülőtéren, csak ma kettőt fogadtak. Vajon mi lehet az oka a sűrű forgalomnak?

A Pécs Aktuál egyik olvasójának is feltűnt a sugárhajtású repülő, ezért le is fotózta. A gép nem tartózkodott sokáig Pogányban, hamar elstartolt.

– Németországból érkezett hozzánk egy Embraer Legacy 650-es, valószínűleg ez tűnt fel az olvasónak – válaszolta érdeklődésünkre Dragovecz Márk, a repteret üzemeltető gazdasági társaság ügyvezetője. – Elárulom, nem egyedi esetről van szó, ma volt még egy ilyen kaliberű gép a reptéren, sőt, szeptemberben már vagy tíz megfordult nálunk. Bár azt nem tudom, hogy ezek a gépek pontosan milyen céllal érkeztek, de ebben az időszakban sokan jönnek például vadászni Németországból, nem ritkán repülővel.

A vadászat valóban idevonzza a külföldieket, most szeptemberben, a szarvasbőgés idején sokan igyekeznek becserkészni egy szép nagy bikát.

A sugárhajtású gépek nem mindig okoznak akkora feltűnést, mint jelent esetben. Valószínűleg azért tűnt fel többeknek is a repülő, mert a széljárás miatt ezúttal nem délről, hanem

a város felől érkezett, Pécs felett kezdte meg a süllyedést.

Lapunk másfél hete írta meg, hogy JAS-39 Gripen gépek gyakorlatoztak Pécs felett (https://pecsaktual.hu/kozelet/ti-is-halljatok-nagy-a-forgalom-pecs-felett/) – nagy feltűnést keltve a lakók körében.

Olvasónk le is fotózta a repülőt