Címlap Sport Tökéletes foc...

Tökéletes focihétvége: győzött a PMFC és a Szentlőrinc is!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Óriási izgalmak közepette győzött hazai pályán a PMFC labdarúgócsapata, a Szentlőrinc pedig nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy elhozta Szegedről a három pontot.

Második győzelmére hajtott mindkét baranyai labdarúgócsapat az NB II-ben. A PMFC-nek hazai pályán kötelező volt behúznia a Csákvár elleni meccset, ami végül sikerült is, de borzasztó nehéz szülés volt.

A pécsiek ugyan az első félidő közepén vezetést szereztek Geiger révén, de nem úszták meg kapott gól nélkül, a vendégek még a szünet előtt egyenlítettek. A második félidőben aztán mindkét csapat igyekezett kiharcolni a győzelmet, ami végül a PMFC-nek sikerült: amíg a csákváriak kapufáig jutottak, a piros-feketék az utolsó pillanatban, a 94. percben Preklet révén csak kiküzdötték a nagyon fontos három pontot!

A szentlőrincieknek idegenben sokkal nehezebb dolguk volt, ennek ellenére szintén győzelmet ünnepelhettek. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában a sokadvirágzását élő Grumics Miroszláv révén az első félidő végén szereztek vezetést a vendégek, amit aztán a találkozó lefújásáig meg is tudtak tartani.

A tabellán a „kistestvér” továbbra is megelőzi a „nagytestvért”, ami annyit jelent, hogy

a Szentlőrinc 11 ponttal a 9. helyen áll, a PMFC pedig 9 ponttal a 11.

Eredmények: PMFC–Csákvár 2-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szentlőrinc 0-1.

Fotó: Kurdi József