Címlap Balhé Szabálytalanu...

Szabálytalanul akarta kiskutyáját szállítani Zsombor – állítja a buszos szakszervezet vezetője

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Menj, ahogy akarsz!”

– így küldte el a 12 éves Zsombit és kutyáját a pécsi buszról egy sofőr, az utasok is kiakadtak, több szemtanú is volt – írta meg a Pécs Aktuál.

Zsombor vasárnapi ebéden volt a nagyszüleinél Kertvárosban, ahonnan délután hazaindult. Uránvárosba szeretett volna eljutni, de a buszsofőr nem volt hajlandó elvinni őt a kutyájával, pedig a fiú szerint szabályosan, hordozóban volt a kistermetű kutya. Ezért gyalog visszasétált a mamához, ahonnan a nagypapával, autóval ment végül haza.


Bár lapunk korábban megkérdezte a Tüke Buszt is a pontos részletekről, illetve, hogy a buszsofőr hogyan emlékszik a történtekre, csak egy sablonválaszt kaptunk.

Nem hibáztak a sofőrök?

Cikkünk után azonban Hofekker Ferenc, a Tüke Busz FDSZ szakszervezetének vezetője azt állította: a sofőrök szabályosan jártak el.

– A gyerek a megállóban feltételezhetően a nagymamával állt ott.

A kutya feje kint volt a hordozóból, a srác megkérdezte a sofőrt, hogy így lehet-e szállítani a kutyát? A sofőr azt mondta, hogy nem, mert megharaphat valakit. Azt mondta neki, hogy kell szájkosár, vagy zárt szállító. A kissrác azt mondta, hogy neki ilyen nincs, szó nélkül leszállt majd a nagymama szólt a sofőrnek, hogy vigye el így. Az volt a válasz, hogy így nem lehet. Majd megvárták a következő buszt és ismét megkérdezték a sofőrtől, hogy így szállítható-e a kutya, amire szintén nemleges választ kaptak. A srác ismét leszállt, a többit tudjuk!

A sofőrök leírása szerint ugyanúgy nézett ki az idős személy, ezért feltételezhető, hogy a nagymama volt. Leszállás után vele beszélt a srác mindkét esetben – mesélte Hofekker a pilóták elmondása alapján.

A Tüke Busz hivatalosan vizsgálja az esetet, az egyelőre még nem zárult le.