Címlap Gazdaság Százezreket b...

Százezreket bukhatnak majd a családok, és az egyedülállók is a „baloldali” adózással egyes számítások szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alig negyedórás műsorban foglalta össze a Patrióta az utolsó baloldali kormány adópolitikája, és a mostani kampányban elejtett félmondatok alapján azt, hogyan is nézne ki egy új, baloldali kormány adópolitikája Magyarországon.

A személyi jövedelemadó, a társasági adó és „karbonadó” alapján mutatták be – indoklással együtt – a legfontosabb változásokat, ami szerintük mindenkinek fájni fog!

Most 15% a személyi jövedelemadó kulcsa, ezt 30% körülire emelnék – nyilatkozta Karácsony Gergely az ATV-ben – idézik.

Idézik azt is, hogy a kormányellenes tömb szerint „baj” az, hogy most Magyarországon annyira alacsony (9%) a társasági adó, hogy emiatt”adóparadicsom” lett az ország. Vagyis a külföldi cégek ide hordják a termelést, itt történnek a beruházások, mert itt kedvezőbb feltételek vannak, mint más országokban.

A műsorban elhangzik az is, hogy

az ellenzék mostanában bemutatott gazdaságpolitikai programja szerint megszüntetnék a gyerekek után járó családi adókedvezményt.

Az elemzés szerint radikálisan nőne mindenki számára az adóteher, magasabb lenne a személyi jövedelemadó kulcsa, a társasági adót is sávosítanák, az úgynevezett „karbonadó” pedig több ezer milliárdot venne ki a magyar emberek zsebéből, és leradírozná a „rezsicsökkentést” – magyarázták.

A rövid műsor, adatokkal itt nézhető meg: