Címlap Hírek A Principessa...

A Principessa tragédiája: a pécsi tűz martalékává vált a Kékszalagon is győztes hajó összes kelléke

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsett tárolták annak a hajónak vitorláit és alkatrészeit, ami egy hete a tűz martalékává vált. A Principessa egyelőre a szezont sem tudja elkezdeni, de a tulajdonos bizakodó. Németh Péter szerint rajthoz tudnak állni.

„A lányom ébren volt, ő ébresztette a többi lakót is, hogy tűz van!”

– emlékezett vissza a történtekre Németh Péter. Lánya pont a garázs feletti lakásban tanult, amikor a füstszagot megérezte.

Németh Péter, a Principessa tulajdonosa

– A lányom ébren volt, amikor a főbiztosíték lecsapta az áramot. Ezután kirohant a lakásból és a szag után ment, ami a garázsunkból jött. Itt nemcsak az autója volt, hanem a Principessa hajónk összes kelléke – részletezte Németh Péter, a Kékszalag Vitorlásverseny győztes hajójának a tulajdonosa.

Amit tudott, próbált kimenteni a tűzből

– A lányom mindenkit próbált felébreszteni. A szomszédban élő idős házaspár viszont nem reagált annak ellenére sem, hogy betörte az ablakot. Őket végül a tűzoltók hozták ki a házból – mondta Péter.

A Principessa kellékei, vitorlái égtek el a garázsban

A kocsival még ki tudott állni a garázsból, de az is megégett

– Annyi lélekjelenléte volt még, hogy kiállt a kocsival a garázsból, majd szaladt vissza a két kutyáért az emeletre. Most láttuk csak, hogy a kabátjának a háta is megégett, valószínű ezt már észre sem vette a menekülés közben – mondta az édesapa.

Több száz milliós a kár, oda a Principessa teljes felszerelése

Oda a ruházat és vitorla – szerencsére a hajót és az árbocot nem Pécsett tárolták

Németh Gábor elmondta: a garázsban tárolták annak a különleges hajónak a felszereléseit is, amiből az egész világon csupán 8 darab van. A Kékszalagot is megnyert vitorlás új vitorlái, kellékei és kötelei a tűz martalékává váltak.

– Sokan próbálnak segíteni és bízunk benne, hogy rajthoz tudunk állni az idei Balatonkerülő versenyen is. Király Zsoltéknak is nagyon hálás vagyok – mondta elérzékenyülve a hajó tulajdonosa.

Összefogtak a pécsi hajóért

A testvér az testvér még ha versengenek is! – írta a Raffica csapata. Király Zsolték az idei tagdíjukat is felajánlották, hogy a Kékszalagon egymás ellen indulhassanak. Nincs kékszalag a “Csajok” nélkül! – írták.

50 percenként 1 lakástűz

Magyarországon napi 29 lakástűzhöz riasztják a hivatásosokat, azaz 50 percenként kigyullad egy lakás – figyelmeztetett Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az elmúlt három hónapban 37-en haltak meg és több 170-en sérültek meg lakástűzben.